Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Ampujat hakevat olympiapaikkoja kesän Euroopan kisoista

Satu Mäkelä-Nummela valittiin ensimmäisten joukossa Euroopan kisoihin. Kuva: Katja Luoma

Ensimmäiset suomalaisurheilijat on valittu kesän Euroopan kisoihin, kahdeksan ampujaa ja kaksi nyrkkeilijää. Ampujat tavoittelevat Minskin Euroopan kisoissa olympiapaikkoja. Kussakin ammunnan lajissa jaetaan yksi maapaikka Tokion olympialaisiin.

Joukkueeseen valittiin Päijät-Hämeestä trap-ampujat Satu Mäkelä-Nummela ja Marika Salmi Orimattilan Seudun Urheiluampujista, Vesa Törnroos Lahden Ampumaseurasta sekä skeet-ampuja Tommi Takanen Lahden Ampumaseurasta.

– Euroopan kisoihin pääseminenkään ei ollut itsestäänselvyys, vaan paikka on hankittu tasaisilla tuloksilla. Näin on noustu rankingissa sellaisille sijaluvuille, mikä oikeuttaa pääsyn kisoihin. Sijoituksellisesti tavoitteena Minskissä on tietysti finaalipaikkaa ja miksipä ei mitalikin. Ennen kaikkea haluan toki nauttia monilajisesta kisasta, Mäkelä-Nummela kommentoi tiedotteessa.

Olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela sijoittui viidenneksi vuonna 2015 järjestetyissä ensimmäisissä Euroopan kisoissa.

Vuoden 2019 Euroopan kisat pidetään Valko-Venäjällä Minskissä 21.–30. kesäkuuta. Kisoissa kilpaillaan 23 lajissa ja kisoihin osallistuu noin 4 000 urheilijaa.

Suomen joukkueeseen valittuihin kuuluvat myös kivääriampujat Emmi Hyrkäs ja Juho Kurki, skeet-ampujat Marjut Heinonen ja Oskari Kössi sekä nyrkkeilijät Elina Gustafsson ja Mira Potkonen.

ESS
online@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi