Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahti Basketball laittoi Bisonsin nippuun: "Pelaamisessamme riittää vielä tekemistä"

Runkosarjan ykkössija alkaa olla sinettiä vaille varma. Päävalmentaja jatkaa lahtelaisleirissä myös ensi kaudella.

Viikolla jatkosopimuksen tehnyt Lahti Basketballin päävalmentaja Petri Velling ei riehaantunut, vaikka LaBa astui askeleen lähemmäksi runkosarjan voittoa. Kuva: Mirja Hussain

Lahti Basketball haki arvokkaan ja kovan vierasvoiton Loimaalta sunnuntaina. Koripallon 1A-divisioonan kärkipään kamppailu päättyi lahtelaisjuhliin pistein 84-68 (54-36).

Kuten puoliaikanumerot osoittavat, oli LaBa valmis heti ottelun alussa. Lahtelaisvieraat pelasivat väkevästi molemmissa päissä, ja se kantoi hedelmää.

– Ensimmäinen puoliaika oli hyvä. Toisella jaksolla meille sattui parin minuutin heikko pätkä, mutta muuten pelaamisemme oli tehokasta, joukkueen päävalmentaja Petri Velling sanoi.

Voiton turvin LaBa on hyvin lähellä runkosarjan voittoa, vaikka sillä on vielä viisi ottelua jäljellä. Sarjassa toisena oleva Kristika Turku on kuuden pisteen päässä.

– Minä en mieti mitään runkosarjan ykköspaikkaa. Pelaamisessamme riittää vielä tekemistä ja laitan kaiken tarmoni ja osaamiseni siihen, että pelimme paranee, Velling kuittasi.

 

LaBa juoksi pukukopista takaisin parketille hivenen liian löysällä asenteella. Sen takia se tarjosi Bisonsille avaimia nousta mukaan voittotaisteluun. Kolmannen neljänneksen viisi ensimmäistä minuuttia lahtelaiset katselivat kentän tapahtumia.

– Kesken Bisonsin hallinnan saimme pari niin sanottua tahtokoria ja muutaman stopin puolustuskorilla. Sen jälkeen peli oli hallinnassamme loppuajan, Velling sanoi.

Bisons noukki kamppailussa peräti 14 hyökkäyspään levypalloa, joista se nosti 20 pistettä.

– Levypallopelaaminen pitää laittaa kuntoon. Näin emme voi jatkaa. Muuten peli on ihan hyvissä kantimissa. Peruspelaaminen molemmissa päissä kenttää on hyvällä ja varmalla mallilla. Nytkin syöttösarakkeessa komeili luku 23. Se kertoo epäitsekkyydestä. Se miellyttää minua tosi paljon.

LaBan tehoista vastasivat muun muassa Vesa Mäkäläinen (16/9/4 syöttöä), Henry Pwono (21/8), Ilkka Vuori (9/5/5 syöttöä) ja Jarred Jones (15/9).

Petri Velling kirjoitti vajaa viikko sitten jatkosopimuksen LaBan kanssa. Vuoden mittainen sopimus oli sekä luotsin että seurajohdon mieleen.

– Oli todella helppo päätös jatkaa Lahdessa. Pelaamme ensi vuonna sitten millä sarjatasolla tahansa, niin töitä ja kehittymistä pitää tapahtua niin organisaatiossa kuin pelillisissäkin jutuissa. Hommia riittää, mutta sehän on vain hyvä asia, Velling korosti.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi