Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

FC Lahti jatkaa Suomen cupia puhtaalla pelillä

Vahva voittajatyyppi luutii varmasti FC Lahden alakerrassa. Mikko Viitikko on ottanut paikkansa puolustuslinjassa. Irfan Sadikin kaunis osuma kohahdutti lauantaina.

Mikko Viitikko (vas.) oli FC Lahden avainpelaajia. Kuva: Mirja Hussain

FC Lahti jatkaa voittojen tiellä jalkapallon Suomen cupissa. Lahtelaiset pelasivat suljettujen ovien takana värikkään ja kaksijakoisen kamppailun Helsingin IFK:ta vastaan lauantaina Mukkulan kuplassa.

Ensimmäinen puoliaika oli Kuhnureilta väkevä. Toisella puolikkaalla helsinkiläisten korkeampi ja aggressiivisempi prässi sekä lukuisat pelaajavaihdot tekivät sen, että isännät kadottivat hyvän peliotteensa.

Joka tapauksessa FC Lahti on aloittanut Suomen cupin kahdella voitolla. HIFK kaatui luvuin 2–1. HIFK:ta vastaan peliesitys oli reippaasti parempi kuin viikko sitten Honkaa vastaan.

Jos lahtelaiset ovat jossain alkukauden peleissä onnistuneet, ne ovat komeat maalit. Honkaa vastaan espanjalainen Josue painoi lähes puolesta kentästä laakapallon espoolaisten verkkoon. Nyt oli nuoren hyökkääjän Irfan Sadikin vuoro yllättää kaikki paikalla olijat.

Irfan Sadikin komealla osumalla oli vähän näkijöitä, koska ns. korkean riskin HIFK-ottelu pelattiin suljetuin ovin. Kuva: Mirja Hussain

Sadik täräytti juuri ennen taukoa noin 35–40 metristä pallon yli tähtirintojen veskarin Daniel Kollarin.

Sadik pääsi tykittämään suoraan pompusta ja osuma palloon oli täydellinen. Lahtelaisisäntien avausmaali oli myös komea, ja se syntyi hienon yhteispelin jälkeen. Upean syöttörallin jälkeen Pekka Lagerblom laittoi juonikkaan kierteisen pallon vastustajan linjan taakse. Sinne syöksyi ensimmäisenä oikea laitapakki Jean-Christophe Coubronne. Ranskalaisen rauhallinen viimeistely Kollarin ”putkista” oli näyttävä.

– Ensimmäinen puoliaika oli tosi hyvä. Halusimme parantaa hyökkäyspään pelaamistamme, ja siinä myös onnistuimme. Loimme paikkoja ja saimme hyviä hyökkäyksiin lähtöjä, FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä sanoi.

Toisen puoliajan esitys jätti hieman toivomisen varaa.

– Ammuimme itseämme ehkä vähän jalkaan. Näimme ainakin asioita, mitä pitää parantaa. Pallolliseen pelaamiseen jäi petrattavaa. Sijoittumisessa oli myös ongelmia. Pelaaminen meni hyvin ennalta-arvattavaksi, Ristilä pohti.

Ristilää jäi kismittämään myös IFK:n kavennusmaali, joka tuli täydellisenä lahtelaislahjana.

– Onneksi selviydyimme lopusta, vaikka paine meinasi nousta melkoiseksi. Saimme hyvää oppia.

Viitikko jälleen kunnossa

Yksi kotijoukkueen ehdottomia avainpelaajia oli toppari Mikko Viitikko, 23. Norjalaisesta Fredrikstadista FK:sta Lahteen siirtynyt raamikas puolustaja katkoi yhdessä Pekka Lagerblomin kanssa stadilaisten muutamat rynnistykset tyylikkäästi. Viitikko oli muutenkin koko ajan äänessä ja patisti joukkuekavereitaan koko ajan parempiin suorituksiin.

– Mikko on vahva johtajatyyppi. Hän on hyvä ilmassa, puolustaa vahvasti eikä vasemmassakaan jalassa ole vikaa, Ristilä sanoi.

Viitikko oli tyytyväinen voiton lisäksi siihen, miten joukkue paransi peliään Hongan kohtaamisesta.

– Viikossakin voi tapahtua paljon kehitystä. Nyt teimme kentällä sovittuja asioita ja peli pysyi pidempään koossa kuin Honka-matsissa. Vastustaja sai maalinsa liian helposti. Sen takia loppu meni taisteluksi, Viitikko sanoi.

Norjassa Viitikon pelaamista haittasi ikävä jalkavamma. Nyt se alkaa olla voitettu kanta.

– Se ei haittaa enää yhtään. Kaikki tuntuu nyt todella hyvältä. Pelikunnossakaan ei ole valittamista. Jalka nousee ja pelaaminen maistuu.

Saksalainen maalivahti Patrick Rakovsky jatkoi mallikkaita esityksiään. Rakovsky venyi muutamaan upeaan torjuntaan. Vasempana pakkina pelannut Teemu Penninkangas vakuutti sekä olemuksellaan että pelitaidoillaan. Ruotsalaiskärki Erik Törnros debytoi myös, mutta vastuu jäi vielä vähäiseksi.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi