Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu
Juha
Hölttä
juha.holtta@ess.fi

Kommentti Nuorten MM-kisoista: "Kuka muu muka?" – Tuskin kukaan

Kuva: Leena Liukkonen

Viime talvena Suomen hiihtoliitossa tuli "hätä käteen", kun lopullisesti selvisi, että Kansainvälinen hiihtoliitto ei jousta. Nuorten MM-hiihdot 2019 oli myönnetty Vuokattiin, mutta Vuokatinvaaran hyppyrimäki ei täytä FIS:n sertifikaatteja. Uhkapeli sääntöjen venyttämisestä tai kisojen jakamisesta sai Sveitsin päämajasta täystyrmäyksen.

Kisojen siirtäminen toiseen maahan olisi mustannut Hiihtoliiton maineen kisajärjestäjänä. Suomessa järjestettiin tasapuolisuuden nimissä kysely kaikkien mahdollisten järjestäjäkaupunkien kesken, mutta siihen saattoi jo tuolloin todeta lahtelaisen ex-artistin Cheekin sanoin, että "kuka muu muka?"

Ja vastaus on, ettei tasan kukaan.

Ei meillä, eikä oikein missään muuallakaan. Tai ehkä Italian Val di Fiemmessä, missä kansallisia ja kansainvälisiä tapahtumia on joka viikko Tour de Skistä mäen sekä yhdistetyn maailmancupien kautta maratonhiihdon Marcialongaan, ja paljon muuhun, mutta jos sieltä olisi kysytty, olisi talven kalenteri ollut toukokuussa jo täynnä.

Kahdeksan päivää kestäneet nuorten MM-hiihdot olivat kova näyttö kisajärjestämisen osaamisesta sekä talkootyön voimasta.

Nuorten kisat olivat kilpailuteknisesti jopa kovempi urakka kuin kahden vuoden takaiset yleisen sarjan MM-hiihdot, koska urheilijoita oli enemmän ja lajejakin parhaimmillaan neljä päivässä. Lahden Hiihtoseuran kisaorganisaatio hoiti homman taas kerran moitteettomasti.

Järjestäjät pelkäsivät ennakkoon sitä, että saadaanko tarvittavat tuhat vapaaehtoista kasaan, koska ajankohta oli uusi ja edellisestä rutistuksessa oli vain kaksi vuotta. Pelko osoittautui turhaksi.

Vain yksi asia jäi ihmetyttämään. Miten tulevat olympiavoittajat ja maailmanmestarit eivät saaneet enempää yleisöä liikkeelle, kun kerrankin oli jotain ilmaista tarjolla?

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi