Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Tallinna kutsui kiekkofaneja toisen kerran, ja ilmassa roikkui kysymys: vieläkö kolmas kerta kiinnostaa?

Vuoden takaisesta HPK-tappiosta ja yön jälkipeleistä toipuneet Pelicans-kannattajat sekä ensikertaa Tondiraban jäähallissa SaiPan keltamustia värejä tunnustaneet lappeenrantalaiset nauttivat Tallinnan tunnelmasta täysin rinnoin.

Yli 30 vuotta yhdessä olleet Seija ja Jukka Lainpelto olivat Tallinnan reissulla mukana myös ensimmäisellä kerralla. Jatkoa seuraa varmuudella ensi vuonnakin, jos tapahtuma järjestetään.

Vastustaja vaihtui, mutta hilpeä tunnelma jatkui siitä, mihin se vuosi sitten jäi. Lahden vanha linja-autoasema täyttyi lauantaina useista sadoista jääkiekon ystävistä, jotka olivat varustautuneet bussi- ja laivamatkaan asiaankuuluvin asuin ja eväin.

Lahdesta liikkeelle nytkähti kaikkiaan 23 linja-autoa, määränpäänään Tallinna ja Tondiraban jäähallissa iltakahdeksalta startannut historian toinen ulkomailla pelattu kotimaisen jääkiekkoliigan kamppailu Pelicans-SaiPa.

Tasan vuosi sitten Virossa pelattu Pelicans-HPK-ottelu houkutteli Tondiraban lehtereille 5 003 katsojaa. Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolun mukaan matkat, majoituksen ja otteluliput sisältäviä matkapaketteja myytiin tämänvuotiseen tapahtumaan yhteensä 900 kappaletta. Kärjistetysti kolmasosa Lappeenrannasta ja loput Lahdesta. Kaiken kaikkiaan Viroon suuntasi noin 3 000 suomalaista.

Teerenpelin Pelicans-lonkero teki laivalla kauppansa.
Jos päätös pitäisi tehdä nyt, niin se olisi puoltava, mutta muutamilla selkeillä muutoksilla. Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka kolu

Pelicans-lonkero loppui hetkellisesti

Helsingin Länsiterminaalin edustalla kaikuivat rytmikkäät huudot: "Oi Lahti on" ja "Saimaan Pallo". Samalla kannettavan kaiuttimen ämyreistä raikui Amuletin "Suomen Chicago".

Laivalla eväitään nauttineiden Pelsu-fanien mukaan Suomenlahden ylittävälle ”kotipelireissulle” lähtöä ei tarvinnut miettiä kahta kertaa, vaikka uutuudenviehätys karisi jo edellisellä reissulla.

Tallinnan satamassa fanit hyppäsivät uudelleen busseihin, jotka hurauttivat hotellien kautta kohti Tondiraban jäähallia.

Miehensä Jukan innoittamana jääkiekosta noin 30 vuotta sitten innostunut Seija Lainpellon hymy ei hyytynyt, vaikka vastikään lanseerattu Pelicans-lonkero oli ainakin hetkellisesti loppu meribaarin varastosta.

– Aloitimme tämänvuotisen reissun suunnittelun heti edellisen päätyttyä. Tällaiset reissut ovat ikimuistoisia ja täällä tapaa paljon ihmisiä, joita ei tunne entuudestaan, Marko Jantusen fanipaitaan sonnustautunut Lainpelto totesi puoliso Jukan nyökkäillessä vieressä.

– Jälleen ensi vuonna pitää päästä Tallinnaan uudestaan. Jos jotain kehitettävää pitää sanoa, niin informointi ja laivalla ohjaus voisi olla selkeämpää, Pelicansin toimihenkilöiden haastatteluista paitsi jäänyt Jukka Lainpelto sanoi.

Laivaravintolan solisti Pasi Vainionperä oli sonnustaunut menomatkalla Tapparan paitaan. Meriselityksenä oli se, että Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen on Tampereelta.

Lappeenrannasta seitsemän bussillista

Myös lappeenrantalaisten fanikolonna oli liikkeellä iloisella ja odottavalla mielellä. SaiPan kannattajatoimintaa pyörittävän Saimaan Keltamustat ry:n hallituksen puheenjohtaja Pauli Mikkosen mukaan Etelä-Karjalasta matkaan oli lähdetty yhteensä seitsemän bussin saattueella.

– Matkapakettien ensimmäinen erä myytiin loppuun nopeasti. Tätä on odotettu hartaasti. Pelicans on rakas vihollinen, jonka kanssa on ollut aina hyviä vääntöjä.

Vääntöjä on nähty viime kausien aikana myös kaukalon ulkopuolella. Tallinnassa fanien iskujen vaihdon toivotaan jäävän toverillisiin ylävitosiin.

– Uskon ja toivon, että pysytään mieltä virkistävässä kannattamisessa ja jätetään se varjopuoli kotiin, sanoi yhtä saipalaisten fanilinjuria ajanut Mikkonen.

Täällä taas. Tondiraban jäähalli.

Analyysi on vasta edessä

Ensimmäinen Tallinnan peli oli ainutlaatuinen. Toinen kerta sujui jo rutiinilla. Tunnelma oli edelleen hyvä, ellei jopa edeltäjäänsä parempi. Vieläkö kolmas kerta kiinnostaa?

Toimitusjohtaja Kolun mukaan tämänkertainen tapahtuma analysoidaan ja sen jälkeen tehdään tarkempia päätöksiä jatkosta.

Osa Tallinnaa kohti lähteneistä linja-autoista oli nytkähtänyt liikkeelle jo perjantaina. Lauantaina vanhan linja-autoaseman edessä kyytiläisiä odotti 11 bussia. VIP-bussien lähtölaukaus ammuttiin Isku Areenan pihassa.

– Jos päätös pitäisi tehdä nyt, niin se olisi puoltava, mutta muutamilla selkeillä muutoksilla, totesi Kolu viitaten esimerkiksi tapahtuman ajankohtaan.

Käykö Tondiraba jossain vaiheessa Pelicansille ja kotimaisen jääkiekon ystäville liian pieneksi tai tylsäksi? Lahtelaisseuran ainutlaatuiset päänavaukset saattavat jatkua myös tulevaisuudessa.

– Talomme tapoihin kuuluu, että kehitetään toimintaa ja halutaan ottaa uusia haasteita vastaan. Haluamme olla rohkeita ja uskon, että jotain uutta tulemme järjestämään lähivuosina, Kolu paljasti.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi