Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Ylöstä on ylistetty Kanadassa, mutta kehityskohteetkin ovat tiedossa – "Olen saanut vietyä niitä eteenpäin"

Jesse Ylönen on tehnyt Pelicansille 31 ottelussa 8+5=13 pistettä. Kuva lokakuun HPK-vierasottelusta. Kuva: Juha Tamminen

Pohjoisamerikkalainen urheilun verkkolehti The Athletic perkasi lokakuun loppupuolella tarkasti Jesse Ylösen siihenastisen kymmenen ottelun liigataipaleen Pelicansissa. Hyökkääjä Ylösen otteet kiinnostavat Atlantin takana, sillä hän on Montreal Canadiensin kakkoskierroksen varaus viime kesältä.

Kamppailuissa on vielä parannettavaa. Jesse Ylönen

Pelaaja-analyyseihin erikoistuneen Mitch Brownin kirjoittama teksti maalasi Ylöselle hyvää tulevaisuutta. Ylösen pistetehtailu oli alussa jumahtanut kauden toisen ottelun kahden maalin satsin jälkeen, mutta monet yksityiskohtaiset havainnot ja edistyneet tilastot olivat varsinkin nuorelle pelaajalle mairittelevia. Ylönen – juuri 19 vuotta täyttänyt liigatulokas – oli kyseisenä ajankohtana Pelicansin tilastokärki laukausyrityksissä, laukaukseen johtaneissa syötöissä ja kontrolloiduissa kiekon ylöstuonneissa, kun suoritusten määrä suhteutettiin pelaajan peliaikaan.

Tilastojensa perusteella Ylönen saattaa vaikuttaa suoraviivaiselta maalintekijätyypiltä, mutta se on hiukan virheellinen mielikuva. Brown kehui Ylösen ensiluokkaista luistelunopeutta, pelintekijän kykyjä ja työmoraalia: Pelicansin menettäessä kiekon Ylönen on usein ensimmäisenä yrittämässä riistää sitä takaisin. Toisaalta parannettavaa on muun muassa kamppailuvoimassa ja puolustusalueen virheiden karsimisessa.

Artikkeli löytyy tämän linkin takaa. Juttu on The Athleticin tilaajien luettavissa.

Ei syytä olla huolissaan

Ylönen sanoo, ettei ole lukenut kyseistä artikkelia. Hän kertoo pitkälti välttelevänsä itseään koskevien juttujen lukemista.

Kehuista Ylönen on otettu, mainituista kehityskohteista kuullessaan hän rypistää hiukan kulmiaan.

– Tuo oli siis alkukaudelta? Silloin noissa asioissa oli ongelmia, mutta on tuntunut siltä, että olen saanut vietyä niitä eteenpäin. Olen ollut luotettavampi pelaaja puolustushommissa.

Samaa mieltä näyttää olevan Pelicansin valmennusjohto. Lokakuussa Ylösen peliaika väheni joissakin otteluissa alle kymmeneen minuuttiin, mutta marraskuun loppupuolelta eteenpäin peliaika alkoi vakiintua yli 15 minuutin tasolle. Kahdessa jatkoaikaottelussa Ylönen on kellottanut yli 21 minuuttia.

– Kamppailuissa on vielä parannettavaa. Ei siitä varmaan kannata tämänikäisenä olla huolissaan, mutta sen kanssa tehdään paljon töidä. Asiaan kiinnitetään jäällä huomioita ja jään ulkopuolella treenataan, jotta saataisiin voimatasoja ylemmäksi, Ylönen sanoo.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi