Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

"Iso katsastus" viikonloppuna – Lahdessa hypätään paikoista nuorten MM-joukkueeseen

U23-sarjan hiihtäjät karsivat kotikisoihin Skandinavian cupissa. Vuokatissa mukana myös maajoukkuehiihtäjät olympiavoittaja Iivo Niskasen johdolla.

U23-sarjan MM-joukkueen koko riippuu muun muassa Johanna Matintalon ohjelmasta Lahdessa. Kuva: Janne Pussila

Reilun kahden viikon kuluttua Lahdessa alkaviin nuorten MM-hiihtoihin mielivillä urheilijoilla on viimeiset hetket vakuuttaa valitsijat kunnostaan. U20-sarjan maastohiihtäjät nimettiin jo tiistaina, U23-sarjan hiihtäjien nimilista julkistetaan maanantaina 7. päivä ja nuorten mäki- sekä yhdistetyn joukkueet maanantaina 14. tammikuuta.

Mäkihypyn MM-paikoista kisataan viikonloppuna Lahdessa hypättävissä Veikkaus cupin kolmannessa ja neljännessä osakilpailussa. Lauantain kisa hypätään normaalimäestä, josta kisataan kaikki mäkikilpailut myös MM-hiihdoissa, ja sunnuntaina yleinen sarja hypätään suurmäestä.

– Kyse on merkitykseltään isosta katsastuksesta, kuvaa Hiihtoliiton mäkihypyn haastajaryhmän valmentaja Ossi-Pekka Valta.

LHS:ssa useita MM-ehdokkaita

Lahdessa ovat paikalla muut MM-ehdokkaat paitsi Kalle Heikkinen ja Lahden Hiihtoseuran Arttu Pohjola, jotka Valta vie viikonlopuksi Saksan Klingenthaliin Continental cupin osakilpailuihin.

– MM-paikoista kilpailee tähän astisten näyttöjen perusteella kuusi urheilijaa, joista yksi putoaa joukkueesta ja yksi on lähtökohtaisesti varamies, sanoo Valta.

Lahden lisäksi joukkuetta katsastetaan vielä reilun viikon päästä Zakopanessa, missä hypätään FIS-cupin osakilpailut. Puolaan on lähdössä ainakin nuorten MM-ryhmän urheilijoita.

LHS:sta Julia Tervahartiala on varma hyppääjä MM-kisoissa. Pojissa paikkaa tavoittelevat Pohjolan lisäksi Mico Ahonen ja Niko Kytösaho.

Lahdessa kilpaillaan viikonloppuna myös yhdistetyssä, mutta siinä katsastusstatus ei ole mäkihypyn tasoa, koska pääosa MM-ehdokkaista kilpailee samaan aikaan maailmancupissa Viron Otepäässä ja Continental cupissa Klingenthalissa.

U23-joukkueen koko elää

Hiihtäjät antavat näyttöjä perjantaista lähtien Vuokatissa hiihdettävissä Skandinavian cupin osakilpailuissa, joissa on erittäin kovatasoinen ja runsas osanotto. Ilmoittautuneita on niin, että kolmena päivänä on luvassa yhteensä yli 900 starttia. Mukana on U23-sarjan MM-ehdokkaiden lisäksi vahva edustus Suomen maajoukkueesta Iivo Niskasen johdolla ja osanottajia kahdeksasta maasta.

– MM-joukkueen runko valitaan viikonlopun jälkeen, mutta tarkkailua voidaan tehdä vielä Vantaan Suomen cupissakin (15.1.). Joukkueen koko elää vähän sen mukaan, mikä tulee olemaan maailmancupia kiertävien hiihtäjien (Johanna Matintalo, Eveliina Piippo) ohjelma Lahdessa. Siitä lähdetään, että joka matkalla on neljä hiihtäjää, sanoo maajoukkueen haastajaryhmän valmentaja Ville Oksanen.

MM-joukkueeseen ovat pyrkimässä muun muassa Hollolan Urheilijoiden Verneri Suhonen ja Nastolan Nasevan Rebecca Immonen.

Vuokatissa hiihdetään sprintti vapaalla, väliaikalähtökisat (10/15 km) perinteisellä ja massalähdöt (20/30 km) vapaalla, kun taas Lahden nuorten MM-hiihdoissa hiihtotavat ovat päinvastaiset.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi