Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Tekijät ikääntyvät, mutta nokkamiehet uskovat Lahden Kortteliliigan tulevaisuuteen

Vuodesta 1990 Kortteliliigaa johtaneella Jake Ropposella, 61, ei ole kiire eläkkeelle. Asialleen omistautuneet konkarit pyörittävä ainutlaatuista suomalaista urheiluyhteisöä.

Kortteliliigan toiminnanjohtaja Jake Ropponen (vas.) ja nykyinen puheenjohtaja Ismo Kovanen kuvattuna salibandytunnelmissa vuonna 2013. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Kortteliliiga on Suomessa täysin ainutlaatuinen urheiluyhteisö. Missään muussa kaupungissa ei ole koossa vastaavaa useiden lajien harrastajien yhteenliittymää.

Konseptia on kokeiltu muun muassa Kuopiossa ja Varkaudessa, ja lahtelaiset ovat auttaneet kätilöinnissä. Toiminta on kuitenkin jäänyt yksittäisten lajien ympärille. Kuopiossa sitä pyörittää jalkapalloseura KuPS.

– Olen sanonut heille, että ottakaa toiseksi lajiksi rinnalle mölkky, niin saatte heti reilusti lisää ihmisiä mukaan, Kortteliliigan toiminnanjohtaja Jake Ropponen sanoo.

Yhteistyötä on hierottu myös järjestämällä otteluita kaupunkien välille, puheenjohtaja Ismo Kovanen kertoo.

– Varkauden kanssa käydään aina välillä pelaamassa lentopallo- ja salibandymatsi. Kuopiolaiset tulevat kesällä pelaamaan tänne, ja Mikkelissä on pelattu joitakin jalkapallopelejä, Kovanen mainitsee.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla sarjatoiminta tapahtuu lajiliittojen alaisissa sarjoissa. Puulaakiharrastamista järjestetään monissa muodoissa, mutta kiinteä ja organisoitu yhteisö puuttuu ympäriltä.

Juhlavuotta lähestyvä Kortteliliiga on järjestänyt näytösluonteisia kaukalopallo-otteluita torin jääkaukalossa. Liigan puheenjohtaja Ismo "Atik" Kovanen houkuteltiin Peltikioskin Pallon manageriksi. Kuva: Sami Kuusivirta

Jatkosuunnitelma olemassa

Kuten monissa muissakin yhdistyksissä, Kortteliliigassa suurin pyörittävä voima ovat kohtalaisen ikääntyneet tekijät.

Puheenjohtaja Kovanen ei ole huolissaan liigan tulevaisuudesta, mutta uuden sukupolven tekijöiltä voi olla kohtuutonta odottaa samanlaista sitoutumista kuin vanhoilta aktiiveilta kuten Jake Ropposelta.

– Kyllä tähän uusi toiminnanjohtaja löytyy, mutta löytyykö yhtä vannoutunutta kortteliliigalaista kuin Jake, se on toinen asia.

Emme halua kenenkään joutuvan hyppäämään tähän kylmiltään. Toiminnanjohtaja Jake Ropponen

Ropponen, 61, on ollut Kortteliliigan toiminnanjohtaja vuodesta 1990 – ja johtokunnassa vuodesta 1975.

– Olen hahmotellut sellaista noin kuuden vuoden sopimusta, jonka loppuun otettaisiin loiva lasku ja uusi mies tuohon rinnalle. Emme halua kenenkään joutuvan hyppäämään tähän kylmiltään. Haluamme hänelle hyvän lähdön, mutta omilla jutuillaan, ettei tarvitse minua yrittää kopioida, Ropponen sanoo.

Kortteliliiga juhlii ensi vuonna 50-vuotistaivaltaan. Ropposen mukaan pieniä juhlahetkiä ja juhlaturnauksia on ohjelmassa pitkin kautta, ja varsinainen pääkarnevaali on 10. elokuuta Kisapuistossa.

Lue myös: Ensin letkun varteen ja sitten jäälle – Kortteliliigasta SM-sarjan curlingjäille
Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi