Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Iivo Niskasen tarina esimerkkinä – nuorten MM-hiihtojen pääsihteeri kannustaa yleisöä maksuttomalle kisaviikolle

Verneri Suhonen tavoittelee kotikisoista mitalia ja pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen sekä päätukija SEOn toimitusjohtaja Arto Viljanen toivovat, että maksuttomat nuorten kilpailut kiinnostavat myös yleisöä. Kuva: Sami Lettojärvi

Nuorten MM-hiihtojen alkuun on 34 päivää ja pääsihteeri Aino-Kaisa Saarisen mukaan järjestelyissä on edessä "hiontavaihe".

– Esimerkiksi numerolappujen teettäminen. Se on minulle taas yksi ihan uusi asia, sillä tähän asti olen vain käyttänyt niitä, viime keväänä uransa lopettanut Saarinen naurahtaa.

Numerolappujen teettäminen helpottui, kun nuorten MM-hiihdot sai Saarisen neuvottelemalla sopimuksella pääyhteistyökumppanin, joka on Suomalainen Energiaosuuskunta SEO. Pääsihteeri ja Lahdessa päätoimipaikkaansa pitävän SEOn toimitusjohtaja Arto Viljanen pistivät nimet alle sopimukseen maanantaina.

SEO-verkostoon kuuluu yli 200 polttoaineiden jakeluasemaa Suomenlahdelta Nuorgamiin.

Maanantaina kilpailualue sai myös luonnonlumesta kevyen peitteen ja maisema muuttui talviseksi. Aiempina pakkasjaksoina lunta on saatu tykitettyä jo niin paljon varastoon, että kisat eivät ole vaakalaudalla.

– Hyvä lumitilanne on minulle ollut se helpottavin ja isoin asia, koska meillä ei ole mitään plan-B:tä, sanoo Saarinen.

MM-ladut odottavat enää lumen levitystä. Nuorten kisoissa käytettävä HS100-mäki on puolestaan ollut jo hyppykunnossa ja Lahdessa ovat käyneet leireilemässä ainakin puolalaiset mäkihyppääjät sekä Venäjän mäen ja yhdistetyn nuorten maajoukkueet.

Urheilijat muistavat parhaiten yleisön

Nuorten MM-hiihdoista ei odoteta suurta yleisötapahtumaa, vaikka kisoihin onkin vapaa pääsy. Järjestäjät kutsuivat mukaan 1 500 lahtelaista koululaista ja päiväkotilasta, joiden kyydityksestä Urheilukeskukseen vastaa Lahden kaupunki.

– Ainakin siellä oli kiinnostusta, sillä 1 500 paikkaa varattiin viikossa. Enemmänkin olisi ollut tulossa, mutta valitettavasti meidän resurssimme eivät riitä suurempaan joukkoon.

Nuorten kisoissa esiintyvät tulevaisuuden tähdet ja Saarinen muistuttaakin Iivo Niskasen esimerkistä. Niskanen voitti nuorten MM-kultaa 2014, pääsi mukaan seuraavana viikonloppuna maailmancupiin, valittiin olympiajoukkueeseen, voitti parisprintin olympiakultaa ja niin edelleen.

– Tällaisia hienoja tarinoita mekin odotamme. Olisi hienoa, jos nuorille jäisi hyvät muistot Lahdesta, sillä urheilijat muistavat parhaiten yleisön. Itselleni on jäänyt mieleen ääriesimerkkeinä Sapporon kisat (2007), kun yleisöä ei ollut ja Oslo (2011), kun väkeä oli ladun varret täynnä metsässäkin.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi