Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Naisnyrkkeilijällä oli pitkä tie Kalevan salille Kari Korhosen oppiin

"Kari on sanonut näillä sanoilla, että minut uitettiin tänne", sanoo Anni Viantie.

Aiemmin Anni Viantie edusti Rovaniemen Reipasta, nykyisin Lahden Kalevaa. Kuva: Katja Luoma

Kouvolassa asuva Anni Viantie halusi Lahteen valmentajalegenda Kari Korhosen oppiin jo nyrkkeilyuransa alkuvuosina, tarkalleen ottaen 2013.

– On ihan yleisesti tiedossa, että Kari ei ole hirveästi naisnyrkkeilystä perustanut. Silloin en tiennyt sitä ja yritin työntää tänne, Viantie naurahtaa.

Pikku hiljaa tilanne muuttui. Ensin Viantie harjoitteli pari vuotta Ruotsin Hammarbyssä. Sairaanhoitajalle riitti töitä Ruotsissa, mutta syy naapurimaahan muuttamiseen oli tietysti nyrkkeilyssä.

– Halusin ulkomaille katsomaan, miten siellä nyrkkeillään, ja saamaan kansainvälistä kokemusta. Tiesin, että kansainvälisellä kokemuksella pääsen maajoukkueeseen.

Maajoukkueleirillä juttusille tulikin vuoden 2015 lopulla Lahden Kalevan apuvalmentaja Mergim Shala, joka houkutteli Viantien Lahden Kalevan salille. Viantie harjoitteli Shalan kanssa ennen Kalevan harjoituksia. Ensin Viantie pääsi mukaan Korhosen ryhmän alkuverryttelyihin, jotka toimivat hänelle loppuverryttelyinä. Lopulta kutsu kävi harjoituksiin asti.

– Kari on sanonut näillä sanoilla, että minut uitettiin tänne.

Jälkikäteen Viantie on kuullut, kuinka myös pukuhuoneissa kohistiin naisnyrkkeilijän tulosta. Ihmettelyjen lisäksi siellä oli todettu Viantien osaavan lyödä ihan hyvin. Alku jännitti naisnyrkkeilijää, mutta hän on sopinut joukkoon hyvin.

– Minulla hakkasi sydän tuhatta ja sataa, kun ajoin tänne ja mietin, mitä tästä tulee. Kukaan ei ole ollut minulle ilkeä missään vaiheessa, mitä jostain syystä oletin. Päinvastoin.

Ruotsin-vuosien aikana Viantie siirtyi taloudellisten syiden vuoksi Rovaniemen Reippaaseen. Kesän alussa hänestä tuli Lahden Kalevan edustaja.

– Tuntuu hyvältä. Minulla on ollut sisäinen ristiriita siitä, että edustan väärää seuraa.

Naiset porukassa "täysin mukana"

Kari Korhosen mukaan Anni Viantien paras puoli nyrkkeilijänä on tahto.

– Hän on lujatahtoinen, on kova halu mennä eteenpäin. Hänellä on ollut vaan haasteita töissä. Hän ei pääse täyspäiväisesti harjoittelemaan, Korhonen sanoo.

Valmentaja ei mieti miesten ja naisten valmentamisen eroja. Sittemmin salille on tullut harjoittelemaan myös Heinolan Voimailijoiden Tiina Hahl.

– En oikeastaan koskaan tehnyt töitä yhden kanssa, aina on ryhmä. Anni ja Tiina pysyvät porukassa täysin mukana.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi