Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Huoltoalueen rakentaminen hyppyrimäille alkaa maanantaina – hiihtäjät huomio: autot parkkiin vanhalle raviradalle

Viime vuoden MM-hiihdoissa huoltoalue oli jäähallin kentällä. Kuva: Juha Peurala

Nuorten MM-hiihtojen ja Salpausselän kisojen mäkihypyn ja yhdistetyn huoltoalueen rakentaminen Lahden Urheilukeskuksen hyppyrimäille alkaa maanantaiaamuna kello 9. Hämeenlinnantieltä mäkien juurelle kulkeva Suurmäenkatu on rakennustöiden takia alkuviikon ajan työajoneuvojen käytössä.

– Suurmäenkadulla on alkuviikosta paljon isoja autoja, joilla on raskaat kuormat. Pyydämme ymmärrystä hiihtäjiltä ja toivomme, että ensilumenladulle mentäessä ajettaisiin vahinkojen välttämiseksi vanhalle raviradalle, eikä mäkien juurelle, esittää talven hiihtokisojen huoltoalueen päällikkö Kari Koskinen.

– Raviradalla on muutenkin paljon enemmän tilaa ja sieltä pääsee ladulle vielä helpomminkin, hän huomauttaa.

Rukan maailmancupista Lahteen tuodut 40 huoltokoppia ovat tällä hetkellä välivarastossa Kamppailuareenan viereisellä kentällä, joten työmaaliikenne tapahtuu kokonaisuudessaan Suurmäenkadulla.

Osa kopeista sijoitetaan tien varteen ennen hissilinjaa olevalle linja-autojen kääntöpaikalle, osa hissilinjan viereen ja osa mäkien juurella olevan aidan taakse.

– Rakennustöille olemme varanneet aikaa torstaihin asti. Huoltokopit vievät edellistalvien tapaan pysäköintitilaa mäkien juurelta, muistuttaa Koskinen.

Nuorten MM-kisojen ja Salpausselän kisojen hiihdon huoltoalueen rakentaminen aloitetaan 9. tammikuuta Urheilukeskuksen pääkatsomon takana olevalle pysäköintialueelle. Sinne tulee 55 huoltokoppia ja sen lisäksi eri maiden omat huoltorekat.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi