Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

"Lähdin matsiin rotsi auki" – Patrik Pietilä ei aio toistaa huhtikuun hölmöilyä Total Fight Nightissa tänään

Lahtelainen vapaaottelija virittäytyy uransa tärkeimpään kamppailuun kotikaupungin rytmeillä. Hän tähyää ulkomaille kohti kovempia otteluita.

Ammattilaisuransa ensimmäisestä tyrmäystappiosta toipunut Patrik Pietilä saa perjantaina kotiyleisön edessä vastaansa ukrainalaisen Artsem Rahalevitshin. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahtelaisräppäreiden muodostaman Lahti Unitedin Elefantti-kappale soi vapaaottelija Patrik Pietilän kuulokkeissa ennen perjantaina Sibeliustalossa oteltavaa, lahtelaisen vuonna 2015 alkaneen ammattilaisuran tärkeintä kamppailua.

Paikallisen musiikin on tarkoitus virittää Pietilä sellaiseen iskuun, ettei puolen vuoden takainen kattolamppujen katselu toistuisi. Huhtikuussa Helsingin Kulttuuritalon valaistus tuli lahtelaisottelijalle harmittavan tutuksi, kun raumalainen Toni Lampinen tyrmäsi hänet Cage-ammattilaisvapaaottelutapahtuman ensimmäisessä erässä.

– Lähdin matsiin vähän rotsi auki ja ajattelin, että tämähän hoituu sivusilmällä. Sitten kaveri heitti heijarin suoraan leuan kärkeen ja meikäläisen päiväunille. Tuloksena oli ammattilaisurani ensimmäinen tyrmäystappio ja se harmittaa edelleen, Pietilä sanoo.

"Leijumiseen ei ole varaa"

Perjantaina kolmatta kertaa järjestettävä Total Fight Night on pysty- ja vapaaotteluun keskittynyt kamppailulajien huipputapahtuma. Pietilä on ollut aiemmissa tapahtumissa mukana katsojana ja kehäavustajana, mutta tällä kertaa hän saa paikan näyttää kyntensä illan huipentavassa 72-kiloisten pääottelussa.

Laitan Artsemin perjantaina selälleen ja voitan matsin. Vapaaottelija Patrik Pietilä

– Huikea paikka päästä ottelemaan kavereiden ja lahtelaisten edessä, Pietilä hehkuttaa.

Kotiyleisön valvovan katseen alla takki pysyy visusti kiinni alusta alkaen. Kokenut ja nopeisiin tyrmäyksiin erikoistunut ukrainalaisvastustaja Artsem Rahalevitsh ei jätä tilaisuutta käyttämättä, mikäli Pietilän kotikenttäetu kääntyy ylimielisyyden puolelle.

– Leijumiseen ei ole varaa, mutta tällä hetkellä keskityn vain siihen, että laitan Artsemin perjantaina selälleen ja voitan matsin.

Ei liikaa huomiota vastustajan tarkkailuun

Pietilä on valmistautunut Valko-Venäjällä syntyneen, mutta Ukrainaa edustavan Rahalevitshin kohtaamiseen aivan kuten kaikkiin aiempiinkin otteluihinsa, vaikka vielä kuluvalla viikolla ei ollut sataprosenttista varmuutta siitä, onko vastustajalla matkustuslupa Suomeen ja Lahteen. Ukrainaan julistettiin marraskuussa poikkeustila, mikä johtuu Venäjän ja Ukrainan välisestä selkkauksesta Kertshinsalmella Krimin niemimaan edustalla.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Rahalevitshin lentolippu saatiin lopulta skannattua ja partasuinen köriläs nähtiin jo torstain punnitustilaisuudessa Lahden Seurahuoneella.

– Urallani on ollut aiemmin tilanteita, että vastustaja on vaihtunut viime hetkellä. En tuhlaa liikaa aikaa vastustajan tarkkailuun vaan menen kehään tekemään oman urheilusuoritukseni. Toistaiseksi se on riittänyt useammin voittoon kuin tappioon. Voittavasta kaavasta pidetään jatkossakin kiinni.

Katse kohti uutta

Perjantain kamppailun jälkeen lahtelainen suuntaa katseensa uusiin haasteisiin. Ensi kevään tavoitteena on päästä ottelemaan Tanskan tai Venäjän ammattilaistapahtumiin.

– Tähtäin on ehdottomasti Suomen rajojen ulkopuolella, koska minulla on jo paljon kokemusta ammattilaiskehistä. Ulkomaille pääseminen olisi urani kannalta erittäin tärkeää, huomauttaa syyskuussa 30 vuotta täyttänyt Pietilä.

Total Fight Night III -kamppailulajitapahtuma perjantaina 7.12. kello 18 Lahden Sibeliustalon Metsähallissa.

Kuka?

Patrik Pietilä

Syntynyt: 19. syyskuuta 1988 Lahdessa.

Seura: Lahden Gentai.

Valmentaja: Marko Tuomela.

Aloitti vapaaottelun vuonna 2002. Harrastanut aiemmin rugbya ja jalkapalloa.

Uran tärkein saavutus: Amatöörivapaaottelun SM-kulta vuonna 2014, mikä mahdollisti siirtymisen ammattilaiseksi.

Ensimmäinen ammattilaisottelu vuonna 2015. Ammattilaisura: yhdeksän voittoa, seitsemän tappiota.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi