Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

"Paikalliskahina sytyttää aina" – Pelicans ilotteli HPK:n kumoon ja tappioputkensa poikki

Päävalmentaja jakoi kiitosta pelaajilleen, kun Pelicans katkaisi tappiosarjansa helpottavalla voitolla. Ykkösketjuun palannut Severi Lahtinen myönsi, että temppuilun vähentäminen on järkevöittänyt hänen peliään.

HPK:n maalia vartioinut lahtelaiskasvatti Emil Larmi antautui kolme kertaa, ennen kuin vaihtopenkki kutsui. Tässä tuulettavat Jesse Ylönen ja Jesse Saarinen. Kuva: Mirja Hussain

Pelicansin pukukoppikäytävä oli täynnä iloisia ilmeitä voittoisan HPK-kamppailun jälkeen. Tunnelma oli vapautunut. Se ei ollut mikään suuri ihme, sillä Pelicans katkaisi kuuden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa makeaan paikkaan.

Kauden kolmas Hämeen herruustaistelu kääntyi lahtelaisisännille maalein 5–2. Kolmen pisteen turvin Kaanit säilytti hyvän tuntuman sarjan nelossijaan, jota pitää hallussaan juuri HPK.

Pelicans onnistui pari kertaa ylivoimalla. Maalareina kunnostautuivat Mikko Kousa ja Hannes Björninen. Päätöserän kahdesta kihauksesta vastasi kultakypärä Hynek Zohorna.

Virheitä on tullut vähemmän ja pari temppua on jäänyt varmasti tekemättä juuri sen takia, että yritän pelata fiksummin. Pelicans-hyökkääjä Severi Lahtinen

Pelicansin esitys oli väkevä. Toki ottelun sisällä oli heikkojakin hetkiä, mutta niistä kotijoukkue selvisi kuivin jaloin.

Lahtelaisvalmennus oli nostanut kokoonpanoon mielenkiintoisia nimiä. Kun vakiomiehistä sivussa olivat muiden muassa Antti Tyrväinen, Aleksi Mustonen ja Miihkali Teppo, piti miehistöä täydentää nuorista.

Liigadebyyttinsä tekivät Aleks Haatanen ja Sakke Hämäläinen. Myös Waltteri Merelä jatkoi liigaporukan mukana. Kolmikko ei saanut järin paljon vastuuta, mutta nuoret selvisivät joka tapauksessa urakastaan moitteetta.

– Olemme joutuneet menemään aika ohuella miehistöllä viime ajat. Kaikesta huolimatta pelaajat ovat uskoneet tähän hommaan. Mielestäni ansaitsimme voiton ja saimme mieluisan palkinnon kovasta työstä, Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen sanoi.

Isännät antoivat itsestään kaiken. Se miellytti erityisesti Niemistä.

– Silloin kun silmä on kirkas, niin putki liikkuu. Se näkyi kaukalossa. Taistelimme hienosti. Pienet kiekolliset jutut onnistuivat myös. Kyllä tällainen paikalliskahina, missä vastassa on todellinen huippujengi, sytyttää aina, Nieminen korosti.

Jussi Olkinuoralle lipsahti yksi helppo maali, mutta muuten hän pelasi huippupelin. Kuva: Mirja Hussain

Lahtinen palasi ykkösketjuun

Yksi Pelicansin hahmoja oli ykköskentän laitaan palannut Severi Lahtinen. Kiekkotaituri oli sivussa kuusi edellistä kamppailua. Lahtinen on kärsinyt pitkin syksyä pienistä vammoista.

– Nyt pelaaminen tuntui tosi hyvältä. Itse asiassa tämä oli varmaan kauden ensimmäinen peli, jossa mihinkään kohtaan kroppaa ei sattunut. Pystyin luistelemaan kivuttomasti. Se saattoi jopa näkyä katsomoon asti, Lahtinen sanoi selvästi helpottuneen oloisena.

Pelicans aloitti kauden Vaasassa nimetyllä ykkösvitjalla, jossa pelasivat Lahtinen, Miska Siikonen ja Jesse Mankinen. Muutamien ensimmäisten pelien jälkeen kolmikko ei ole yhdessä pelannut. Nyt homma tuntui toimivan.

– Meillä on hyvä ketju. ”Manki” tuo kokemusta ja maalintekovoimaa. Siikonen rytmittää peliä hyvin. Itse saan tehdä omia juttujani, Lahtinen sanoi.

Niin, ne Lahtisen ”omat jutut”. Ne ovat maksaneet kauden aikana muutamia pisteitä. Lahtinen on istunut valmennusjohdon kanssa alas ja keskustellut asioista niiden oikeilla nimillä. Nuori taituri myöntää, että henkistä kasvua on tapahtunut.

– Kauden edetessä olen ymmärtänyt koko ajan paremmin sen, mikä ratkaisu on kulloinkin se oikea. Virheitä on tullut vähemmän ja pari temppua on jäänyt varmasti tekemättä juuri sen takia, että yritän pelata fiksummin. Joukkueen etu ajaa kaiken muun edelle, Lahtinen korosti.

Olkinuoralta vahvoja näyttöjä

Yksi lahtelaisten onnistuja seisoi tolppien välissä. Alkukaudesta jopa yllättävänkin vähälle vastuulle jäänyt Jussi Olkinuora antoi upeilla torjunnoillaan kotijoukkueelle mahdollisuuden pelata voitosta.

– Koko 60 minuuttia pelaaminen tuntui hyvältä. Tulos helpottaa varmasti monen pelaajan oloa, Olkinuora sanoi.

Olkinuora antoi väkevät näytöt valmennukselle omasta osaamisestaan, vaikka Otto Paajasen kavennusmaali lipsahtikin liian helposti räpylän kautta takakulmaan.

– Onhan pelaaminen aina kivaa – etenkin kotona. Katsotaan, miten pelivuorot jakautuvat jatkossa.

Liiga

Pelicans–HPK 5–2 (1–0, 2–0, 2–2)

1. erä: 3.22 Mikko Kousa (Jesse Mankinen-Jesse Saarinen) 1–0 yv.

Jäähyt: 0.35 Mikko Kousa Pelicans 2 min, 2.05 Otto Paajanen HPK 2 min, 7.43 Jan Brejcak HPK 2 min, 11.38 Hannes Björninen Pelicans 2 min.

2. erä: 22.38 Hannes Björninen (Jesse Ylönen-Jesse Saarinen) 2–0 yv, 27.18 Artturi Toivola (Mikko Kousa-Taavi Vartiainen) 3–0,

Jäähyt: 21.53 Miro Karjalainen HPK 2 min, 29.35 Petteri Nikkilä HPK 2 min.

3. erä: 43.32 Otto Paajanen (Markus Niemeläinen) 3–1, 52.17 Hynek Zohorna (Casimir Jurgens) 4–1, 55.42 Hynek Zohorna (Jesse Saarinen-Oliwer Kaski) 5–1.57.20 Jere Innala (Robert Leino) 5–2.

Jäähyt: 47.40 Juho Olkinuora Pelicans 2 min, 48.51 Otto Paajanen HPK 2 min, 59.58 Niclas Lucenius HPK 2 min.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 3x2 min=6 min, HPK 6x2 min=12 min.

Maalivahtien torjunnat: Juho Olkinuora Pelicans 7+12+11=30 Emil Larmi HPK 7+2=9 Antti Karjalainen HPK 6+5=20.

Yleisöä: 3 540.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi