Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

B-Pelicans voittoputkessa maajoukkuetauolle – C-pojat tappioputkessa

Pelicansin B-pojat pääsivät hyvällä mielellä ansaitulle huilille. Lahtelaispojat kaivoivat neljästä edellisestä matsista kolme voittoa. Vain KooKoo ryösti Pelicansilta pisteet jatkoajan jälkeen 4–3. Sen jälkeen lahtelaiset höykyttivät vuoroin Tapparaa ja Sportia sekä sarjakärki Kärppiä. Pelicans lähtee maajoukkuetauolle sarjakolmosena.

– Alkukausi on kokonaisuudessaan ollut hyvä ja tasalaatuinen. Olemme jokaisessa pelissä tapelleet voitosta. Pojat ovat pelanneet hienon pätkän. Yhtään niin sanottua ohipeliä ei ole tullut, joukkueen luotsi Juhamatti Yli-Junnila iloitsee.

Kärppiä vastaan napattu rankkarivoitto miellytti erityisesti Yli-Junnilaa. Samalla lahtelaisvalmentaja suitsutti Kärppien organisaatiota hyvästä työstä.

– Osoitimme siinä kamppailussa, mitä merkitsee hyvä puolustuspelaaminen. Otimme keskustan kiinni, emmekä päästäneet Kärppiä laatupaikoille. Jääkiekossa yksi hyvä taito on puolustaminen. Tämä oli meille tärkeä oppimisen paikka. On hienoa, kun maasta löytyy Kärppien tapaisia organisaatioita, joissa tehdään laadukasta kasvatus- ja valmennustyötä. Tällaiset seurat asettavat muille riman korkealle. Oululaiset pelaajat ovat hyvin liikkuvia ja todella luisteluvoimaisia. Nopeustaitavuutta on erittäin paljon. Muiden seurojen täytyy pyrkiä samaan.

Pelicansin koko joukkue on pelannut vahvasti. Erityisesti hyökkääjät Oskari Heikkinen, Jeremias Koskipalo ja Jiri Valjakka ovat nostaneet tasoaan. Puolustaja Aapo Tuominen on myös onnistunut hyvin.

– Kaikki pojat pelaavat ja treenaavat sydämensä pohjasta. Heidän toimintaansa on ollut hienoa seurata, Yli-Junnila sanoo.

C-junnut valahtivat jumboksi

Pelicansin C-poikien tahmea syksy ei ota loppuakseen. Lahtelaisryhmä on kuin varkain ajautunut kuuden ottelun tappioputkeen. Tuloksellisesti heikosti sujuneiden pelien myötä Pelicans on valahtanut sarjan jumboksi. Lahtelaiset ovat keränneet 16 pistettä. Samaan pinnamäärään ovat yltäneet myös KooKoo ja Viikingit. Kolmikko taistelee näillä näkymin kiivaasti tärkeästä yhdeksännestä paikasta, sillä seuraavat joukkueet ovat karanneet jo seitsemän pisteen päähän. Yhdeksänneksi sijoittunut joukkue pääsee vielä kevätkaudeksi alempaan SM-loppusarjaan. Kymmenes ja yhdestoista joutuvat ristiinkarsintaan.

Edellisestä neljästä kamppailusta Pelicans pelasi kaikki vierasjäällä. Kiekko-Vantaa voitti maalein 4–2. HIFK kukisti lahtelaiset futisnumeroin 1–0 jatkoajalla. Jokerit oli parempi 4–2 ja JYP 4–1.

– JYP-ottelua lukuun ottamatta olimme jokaisessa matsissa hyvin mukana. Kamppailut olivat maalin tai kahden pelejä, joissa meillä oli mahdollisuudet voittoon. Meidän täytyisi olla hieman tehokkaampia maalipaikoissa. Tehokkuus on huomattavasti helpompi sanoa ääneen kuin siirtää se kaukaloon. Poikia on ihan turha syyttää mistään, sillä he ovat tehneet peleissä parhaansa. Vaikka nyt on ollut hieman vaikeaa, niin turha tässä on liikaa murehtia. Olen täysin varma, että tulemme nousemaan yhdeksän joukkoon, joukkueen luotsi Teemu Leppänen sanoo.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi