Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Suomen parhaat sisäkiipeilijät ja venäläiset vastustajat kilpailivat Boulderliigan osakilpailussa Lahdessa – katso video

Lahdessa Ladeon kiipeilykeskuksessa kilpailtiin lauantaina kansallisen Boulderliigan osakilpailu. Katso videolta, kuinka karsinnassa 75 kiipeilijää yrittää selvittää 27 eri reittiä.

Venäläiset kilpailijat osoittautuivat niin kovaksi kuin pelättiin. Miehissä voiton vei Venäjän Vadim Timonov. Suomalaisista paras oli jälleen Axel Lindfors. Kolmannen sijan otti Tommi Lahtinen. Naisissa venäläiset ottivat kaksoisvoiton. Kärkikolmikkoon kiipeilivät Anna Zaikina, Irina Kuzmenko ja Katariina Haime.

Lahtelaiset Inka Kivimäki ja Eeli Packalen olivat alle 16-vuotiaiden juniorisarjojen parhaat kiipeilijät.

Inka Kivimäki valloitti 27 reitistä peräti 18 ja voitti tyttöjen sarjan. Toinen oli Pieta Lindroos ja kolmatta sijaa jakoivat Anni Kanerva ja Ruusu Jääskeläinen.

Eeli Packalenin tulos oli 13 reittiä. Pojissa toiseksi kiipeili Elias Rintamäki ja kolmanneksi Hugo Talvisalmi.

Kiipeilyssä niin juniorit kuin naiset ja miehetkin kilpailevat samoilla reiteillä. Juniorit eivät siis saa helpotusta vaan suorittivat myös Lahdessa kilpailunsa samoilla reiteillä, joilla aikuisten sarjoissa karsittiin finalistit, ja yhtä aikaan aikuisten karsintojen kanssa. Karsinnassa reittejä oli 27 ja aikaa kolme tuntia.

– Teimme kaikki reitit kilpailua varten. Kukaan osallistujista ei ollut kiivennyt niitä aiemmin. Karsinnassa pitää olla tarpeeksi helppoja reittejä, että kaikki kiipeilijät pärjäävät niillä, ja tarpeeksi vaikeita reittejä, että saadaan eroja parhaiden välille, kertoi Visa Malinen Ladeon kiipeilykeskuksesta.

Videon kuvaus ja editointi: Toni Tiainen.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi