Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahtelaiskarateka olympialaisista: "Muutama sata henkilöä havittelee sinne kymmenen parhaan joukkoon"

Karatessa paikka Tokioon on luvassa vain kymmenelle parhaalle per sarja. Joni Kolarin painoluokka yhdistetään toisen painoluokan kanssa, joten olympiasarjan kymmentä paikkaa tavoittelee tuplamäärä urheilijoita.

Berliinin K1 Premier League -kilpailusta tullut otteluvoitto avasi Joni Kolarin pistetilin kuukausi sitten alkaneissa olympiakarsinnoissa kohti Tokion vuoden 2020 olympiakisoja. Kuva: Katja Luoma

Joni Kolari on aloittanut karaten olympiakarsinnat kohti Tokion olympialaisia. Berliinin K1 Premier League -kilpailusta tullut otteluvoitto avasi pistetilin kuukausi sitten. Vaaditaan kuitenkin paljon enemmän, että lahtelaiskarateka on paikalla, kun karate tekee ensiesiintymisensä olympialaisissa Tokion vuoden 2020 kesäkisoissa.

Ensinnäkin painoluokkia on vain kolme sekä naisilla että miehillä, mikä tarkoittaa, että Kolarin painoluokka alle 60-kiloiset yhdistetään 67-kiloisten kanssa. Toiseksi olympiatatamille pääsee vain kymmenen parasta karatekaa per sarja.

– Muutama sata henkilöä havittelee sinne kymmenen parhaan joukkoon. En pidä sitä mahdottomana, mutta ylitän kyllä omat rajani, jos menen sinne, Kolari sanoo.

Kolmanneksi huippusuorituksiin olisi yllettävä useita kertoja olympiakesään kestävien karsintojen aikana. Tosin olympiarankingista pääsee suoraan vain neljä parasta. Paikkoja menee isäntämaa Japanille, niukasti maanosittain, ja ihan suoria paikkoja olympiavuoden keväällä Pariisin karsintaturnauksesta.

– Sekin on yksi mahdollisuus. Jos olen kymmenen joukossa, en varmaan itsekään uskoisi sitä muutamaan päivään, mutta sinne tavoitellaan ja kaikki siihen annetaan.

18-vuotias Bess Mänty sanoo suoraan, että Tokion olympiakisat tulevat liian nopeasti. Jos karate jatkaa olympialaisissa, vuoden 2024 kisoihin olisi realistista tavoitella paikkaa.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi