Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Halliyhtiö valmis tekemään Kisapuistoon ulkokentän padel-harrastajille

Janus-areenan vastikään avatun kentän parhaat vuorot ovat täyttyneet hyvin. Kisapuistoon suunnitteilla ulkokenttä. Paikka on nyt kartoituksessa.

Janus-areenan padel-kenttä on ollut käytössä reilun kuukauden. Halliyhtiö olisi valmis rakentamaan ensi kesäksi ulkokentän, jos sopiva paikka löytyy. Kuva: Sami Kuusivirta

Noin kuukausi sitten Lahdessa avattiin kaupungin ensimmäinen padel-kenttä, kun Lahden Tennis- ja Squashkeskuksen Janus-areenan laajennus valmistui.

Padel-kentän parhaat vuorot myytiin heti. Maailmalla hurjaa vauhtia kasvava laji on saanut Lahdessakin kokeilijansa syttymään. Nyt Lahden Tennis- ja Squashkeskus suunnittelee uuden ulkokentän rakentamista Kisapuistoon.

– Halliyhtiö on esittänyt meille toivomuksen. Paikkaa kartoitetaan tämän vuoden aikana. Myönteisessä mielessä suhtautudumme ja yritämme löytää ratkaisun, Lahden kaupungin liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki sanoo.

Hallityhtiön puheenjohtaja Seppo Nurmi ja toiminnanjohtaja Teemu Varpola kävivät esittämässä toiveen maa-alueesta ulkokenttää varten. Käytännössä kaupunki vuokraisi Kisapuistosta sopivan paikan, jonne halliyhtiö rakentaisi kentän ja hallinnoisi sitä.

– Kaupungin kannalta on positiivista, että yksityinen pyörittäisi kenttää omalla riskillään, Lanki sanoo.

Lanki myöntää, että kentän puolesta on monta argumenttia. Yhtenä tärkeimmistä että padel on varsin matalan kynnyksen urheilua, joka soveltuu kaikenikäisille liikkujille.

Asiakaskunta olemassa

Seppo Nurmi on ollut tyytyväinen Janus-areenan padel-kentän aloitukseen. Vakiovuoroja on myyty hyvin, käytännössä kaikki suosituimmat vuoroajat on myyty. Vapaita vuoroja on lähinnä arkipäivisin.

– Hallissahan on jo valmis asiakaskunta ulkokentälle, Nurmi sanoo.

Ulkokenttä vaatii 200 neliömetrin maa-alan. Kentän rakennuskustannukset ovat arviolta 25000–30000 euroa. Liikkumavara syntyy siitä miten suuret maansiirtotyöt on tehtävä. Halliyhtiö ottaisi mielellään sellaisen tilan, johon sopisi tulevaisuudessa myös toinen kenttä viereen. Käytännössä kaupungin puolelta kartoitetaan nyt mistä Kisapuistossa voisi lohkaista hieman reilut 400 neliömetriä syömättä muiden lajien suorituspaikkoja.

– Halliyhtiö on valmis tekemään kentän, jos saamme pitkäaikaisen sopimuksen maankäytöstä. Ensi keväänä voisimme aloittaa rakentamisen ja kesäkuussa kenttä olisi valmis, Nurmi sanoo.

Mahdollisia paikkoja on käyttännössä kolme. Rantalentopallokentän vieressä on tyhjää tilaa Kisapuiston hallin seinän vieressä. Tenniksen lyöntiseinän paikka on toinen vaihtoehto ja kolmas on rinteessä olevien ylätenniskenttien takana.

Ulkokenttiä on Suomessa jo useilla paikkakunnilla. Lähimpänä Päijät-Hämettä ulkokenttiä on Hyvinkäällä ja Helsingissä.

Lue myös: Suomen viidenneksi suurin alallaan – Lahden Tennis- ja squashkeskus laajentaa kesän aikana
 
Esa Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi