Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Jasse Tuomisella kulkee Valko-Venäjällä – edessä oleva Chelsea-ottelu kutkuttelee jo mieltä

FC Lahdesta lähteneellä Tuomisella on meneillään toinen kausi BATEssa. Viime kuussa hän teki maalin Eurooppa-liigan ottelussa.

Jasse Tuominen (kesk.) teki syyskuussa maalin Eurooppa-liigan ottelussa unkarilaista Vidiä vastaan. Kuva: Attila Kisbenedek

Jasse Tuomisen vastuu on kasvanut paitsi Suomen maajoukkueessa, myös hänen seurajoukkueessaan Valko-Venäjän BATEssa.

Viime kaudella Tuominen pääsi kentälle 11 liigaottelussa. Nyt peliaikaa on tullut 13 ottelussa, ja entistä useammin avauksessa. Kausi on vielä kesken, ja BATE on yhdeksän pisteen karkumatkalla kohti Valko-Venäjän mestaruutta.

– Nyt olen tyytyväinen. Viimein olen päässyt pelaamaan säännöllisesti joka viikko. Viime kausi meni ehkä vähän totutellessa, Tuominen tuumii.

– Nyt on uusi kausi, ja valmentaja vaihtui kesäkuussa. Hän on antanut vastuuta. Tuntuu, että nautin futiksesta. Pelit kulkevat hyvin.

Valko-Venäjän liigassa Tuominen on tällä kaudella vailla osumia, mutta eurokentillä hän on maalannut Mestareiden liigan karsinnoissa ja myös Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Tuominen teki tärkeän avausmaalin 2–0-vierasvoitossa unkarilaista Vidiä vastaan. BATElla on tasaisesti lohkosta hyvät mahdollisuudet jatkoon.

Seuraava Eurooppa-liigan peli BATElla on Valioliiga-jätti Chelseaa vastaan Lontoossa. Tuominen myöntää ajatuksen jo kutkuttavan hiukan.

– Varmaan se on käynyt mielessä, kun olen telkkarista katsonut Chelsean pelejä tällä kaudella: kohta pääsee itsekin tuolla toivon mukaan kentälle. Mennään nyt kuitenkin peli kerrallaan ja keskitytään näihin (maajoukkuepeleihin) ensin.

Viime vuonna Tuominen pääsi Eurooppa-liigassa pelaamaan toista lontoolaisjättiä Arsenalia vastaan.

– Siinä ei oikein ollut panosta, ja tulin vaihdosta kentälle.

Kielitaito kehittynyt

Kielitaidon kehittyminen on parantanut Tuomisen sopeutumista BATEeen. Valmennuskieli on venäjä, ja hän pysyy jo hyvin kärryillä. Sopimus BATEn kanssa ulottuu kesään 2020.

– Viime vuonna tuntui, ettei tästä tule mitään, kun yksin opiskelee. Tänä vuonna he antoivat minulle opettajan. Se on alkanut vaikuttaa.

Viime vuonna Tuominen kertoi ESS:n haastattelussa, että ensimmäisessä fanitapaamisessa häneltä oli kysytty, pystyykö hän juomaan viisi litraa votkaa. En ole kokeillut, Tuominen oli vastannut.

Joko nyt on tullut kokeiltua?

– Ei ole... Mitähän tässä uskaltaa sanoa. Ei, ei ole tullut kokeiltua.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi