Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Räppäri Elvido rymistelee pyörätuolirugbyn EM-kilpailuissa Pajulahdessa

Elias Enroth on pelannut pyörätuolirugbya tosissaan parin vuoden ajan. Kuva: Lauri Jaakkola

Suomi isännöi pyörätuolirugbyn B-sarjan Euroopan mestaruuskilpailuja Liikuntakeskus Pajulahdessa. Viime vuonna A-sarjasta pudonnut Suomi hakee kotikisoista pikaista paluuta Euroopan valioiden joukkoon.

Suomen joukkue on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Yksi joukkueen arvokisaensikertalaista on vantaalaislähtöinen, nykyään Helsingin Vuosaaressa asuva Elias Enroth, 24.

– Ne ovat minulle ensimmäiset arvokisat ikinä. Kyllähän se jännittää. Pitää katsoa, jos saan peliaikaa, Enroth hymähtää.

Enroth halvaantui reilu neljä vuotta sitten kotitapaturman ja sitä seuranneiden hoitovirheiden seurauksena. Pyörätuolirugbyn pariin hän löysi kuntoutusjakson aikana. Totisempaa rugbynpeluuta nuorella miehellä on takana pari vuotta.

Suomen ainoa pyörätuoliräppääjä

Enroth on tehnyt viimeiset vuodet myös nimeä räppärinä, artistinimellä Elvido. ”Suomen ainoa pyörätuoliräppäri” on julkaissut toistakymmentä biisiä, keikkoja on kiihtyvään tahtiin ja vielä enemmän on luvassa.

– Olen löytänyt mentorikseni Haamun, joka on kokenut räppityyppi. Hänen kanssa työstämme ensimmäistä levyäni, ep:tä, jolle tulee ehkä 5–7 biisiä, sanoo Enroth ja lupailee varovaisesti levyä julkaistavaksi vuodenvaihteen tienoilla.

– Tähän mennessä biisejäni ei ole julkaistu Spotifyssä, mutta levyn biisit tulevat sinne, hän jatkaa.

Keikkajärjestäjät oppivat esteettömyydestä

Kun pyörätuoliräppäri keikkailee enenevissä määrin, kasvaa samalla myös keikkajärjestäjien esteettömyystietoisuus.

– Vaasassa minua nostettiin nosturilla lavalle, mutta se jäi vähän vajaaksi, joten minut piti kantaa sinne ihan käsivoimin. Mutta joka paikassa on saatu asiat ratkaistua, Enroth sanoo.

Kesän Suomi Areenassa Porissa Enroth oli keskustelemassa muun muassa Hjallis Harkimon kanssa siitä, miten nuorten oma ääni saadaan paremmin kuuluviin. Enroth veti keskustelutilaisuuden aluksi uuden biisinsä Älä häpee.

Myös pyörätuolirugbyn B-sarjan EM-kilpailujen päätösjuhlissa Pajulahdessa Enroth pääsee esittämään kappaleitaan. Sitä ennen olisi kuitenkin hankittava isäntämaalle paikka vuoden 2019 A-sarjan EM-kilpailuihin Tanskaan.

– Kyllä minä näen nousun hyvin mahdollisena. Kyllä me noustaan, Enroth uskoo.

Pyörätuolirugby

B-sarjan EM-kilpailut Pajulahdessa

Turnaus pelataan Liikuntakeskus Pajulahdessa 7.–14.10.

Suomen joukkue: Jukka Parviainen, Joel Pietarila, Juuso Nuotio, Leevi Ylönen, Jouni Räsänen, Tuukka Nisso, Elias Enroth, Antti Sinisaari, Toni Piispanen, Aino Tapola, Tuomas Tella, Anna Pasanen.

Päävalmentaja Jussi Immonen. Apuvalmentaja/joukkueenjohtaja Osku Kuutamo. Mekaanikko: Teemu Janhunen. Avustajat: Heli Sinisaari, Emmi Kähkönen, Kati Herlevi, Milka Keinänen.

Alkulohkot: Lohko A: Irlanti, Sveitsi, Italia, Venäjä. Lohko B: Suomi, Itävalta, Hollanti, Tshekki.

Suomen alkulohko-ottelut ja jatkopelit: 10.10. 15.30 Suomi–Tšekki, 11.10. 15.30 Hollanti–Suomi, 12.10. 15.30 Suomi–Itävalta. 13.10. Sijoitusottelut ja välierät. 14.10. Loppuottelu, pronssiottelu ja sijoitusottelut.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi