Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

TWD-Länkenin Jaakko Hänninen otti harvinaisen MM-pronssin Innsbruckissa

MM-mitalistit: hopeaa Belgian Bjorg Lambrecht, kultaa Sveitsin Marc Hirschi ja pronssia Suomen Jaakko Hänninen. Kuva: Christof Stache

TWD-Länkenin Jaakko Hänninen voitti hyvän ja taktisesti viisaan ajon päätteeksi maantiepyöräilyn MM-pronssia Innsbruckissa. Mitali on ensimmäinen Suomen MM-mitali miesten maantiepyöräilyn U23-sarjassa.

Hänninen oli viimeisen nousun päällä kolmen ajajan irtiotossa. Maailmanmestaruus ratkesi pitkässä alamäessä noin kahdeksan kilometriä ennen maalia, kun sveitsiläinen Marc Hirschi karkasi Hänniseltä ja Belgian Bjorg Lambrechtilta.

Himmeämmät mitalit ratkaistiin kovassa kiritaistelussa. Hänninen aloitti kirin ja oli jo tulossa voittoon, mutta belgialainen vei MM-hopean renkaan mitalla.

– Onhan tämä hieno saavutus. Arvostan tämän kyllä korkealle. Voitto on aina voitto, mutta tämä on paras MM-pronssi, Hänninen hehkutti tiedotteessa.

Mäkikuskille mieluisa reitti

Maantiepyöräilyn U23-luokan maailmanmestaruus ratkaistiin 179,5 kilometrin kilpailussa, jossa ensin ajettiin lähtökaupungista Kufsteinista 84,2 kilometrin osuus Innsbruckiin ja matkalla oli yksi todella jyrkkä nousu. Sen jälkeen kierrettiin neljä kertaa 23,8 kilometrin kierros kaupungin ympäristössä, ja joka kierroksella on kahdeksan kilometriä pitkä nousu. Koko matkalle kertyi yli 2 900 nousumetriä.

Hänninen ajoi alkumatkan pääjoukossa ja matkalla reitin nousut tekivät tehtävänsä ja porukka väsyi. Hänninen jatkoi kuitenkin hyvässä iskussa ja johtikin kilpailua ennen viimeistä nousua.

– Ratkaisu tuli oikeastaan viimeisen nousun päällä, kun meitä jatkoi kolme irtiottoon. Hirschi lähti siinä sitten alamäessä omilleen. Kilpailu meni taktisesti tänään kuten olin suunnitellut, Hänninen kertoi.

Mark Hirschin voittoaika oli 4.24,05. Lambrecht ja Hänninen jäivät Hirschille 15 sekuntia.

– Reitti oli raskas, mutta minulle mäkikuskina hyvä. Kuskit tekevät kilpailun, ei reitti, Hänninen kuvaili.

Kausi jatkuu sunnuntaina

21-vuotias Hänninen on viime aikoina menestynyt useissa kisoissa. Hän voitti juuri ennen MM-kilpailuja Ranskassa UCI 1.2 -kategorian Tour de Gévaudan–Occitanie -kisan, jossa hän päihitti joukon kokeneita ammattilaisia.

Hän jatkaa kilpailukauttaan Ranskassa, jossa hän ajaa vielä tällä kaudella neljä tai viisi kilpailua. Seuraava on jo ensi sunnuntaina.

– Tavoitteet pyöräilijänä ovat vielä edessäpäin. Tämä MM-pronssi voi avata uusia ovia, mutta ei tässä vielä parane henkseleitä paukutella, Hänninen päätti.

Kilpailuun starttasi 178 ajajaa 52 maasta. Suurilla pyöräilymailla oli kuuden ajajan joukkueet. Jaakko Hänninen oli mukana ainoana suomalaisena.

Kuka?

Jaakko Hänninen

Maantiepyöräilijä.

Syntynyt 16.4. 1997.

Kotoisin Ruokolahdelta.

Lahtelaisen TWD-Länkenin ajaja vuodesta 2016, Ranskassa joukkueena Team ECSEL Saint-Etienne Loire.

SM-kilpailuista 14 voittoa.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi