Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

FC Lahden voitoton putki jo kymmenen ottelua

FC Inter oli vain hivenen FC Lahtea parempi ja tehokkaampi tylsässä ottelussa.

Interin Tatu Varmanen (33) yritti ohittaa FC Lahden Hassan Sesayta päätyrajalla. Lahtelaisvahti Oskari Forsman varmisti taustalla. Kuva: Jori Liimatainen

FC Lahti pelasi Turussa FC Interin vieraana peräti kymmenennen perättäisen voitottoman ottelunsa, kun Inter nappasi voiton maalein 2–0 (0–0).

Ottelun lähtökohta toteutui käytännössä. Kumpikaan joukkue ei oe todellakaan tehtaillut maaleja edellisissä otteluissaan ja Turussakin näki heti alkuminuuteista, että iloista maaliviihdettä ei ole kansalle, tosin erittäin vähälukuiselle, tarjolla. Heikko laatu leimasi etenkin ensimmäistä puoliaikaa. Syöttövirheitä tuli solkenaan, intensiteetti oli kadoksissa.

FC Lahti oli terävämpi avausjaksolla

FC Lahdella oli avausjaksolla kaksi maalintekotilannetta. Santeri Hostikka pamautti puolen tunnin kohdalla 16 metrin viivalta niukasti Inter-maalin ohi ja muutamaa minuuttia myöhemmin Teemu Jäntti oli vapaassa paikassa parin metrin päässä vastustajan verkosta, mutta sijoitti pallon sisäsyrjällä päin omaa pelaajaa.

FC Lahti pyöritti ensimmäisen 45. minuutin aikana peliä kotijoukkuetta paremmin, mutta suurimmat vaikeudet sillä oli päästä eteenpäin keskustan kautta. Hurjaan puolustusvireeseen päässyt FC Inter tukki myös tehokkaasti oman puolustusalueensa.

Kotijoukkue heräsi tauolla

FC Inter oli kohtalaisen uudestisyntynyt tultuaan tauolta nurmelle. Jos sillä ei avauspuoliskolla ollut yhtään tekopaikkaa, oli niitä toisella jaksolla jo ensimmäisen 25 minuutin aikana lukuisia. Yritys palkittiin osumilla.

Joona Järvistö puski 1-0-maalin Mika Mäkitalon kulmasta FC Lahden maalin edustan hässäkästä verkkoon. Lopullinen ratkaisu syntyi 85. minuutilla, kun Järvistö keskitti oikealta laidalta komeasti maata pitkin FC Lahden maalin eteen ja Albion Ademi liukui täsmällisellä ajoituksella pelivälineen ohi maalivahti Oskari Forsmanin.

 Meiltä ei löydy ryhmästä johtajuutta. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas näki ottelun noudattaneen samaa käsikirjoitusta kuin lukuisissa joukkueen edellisissä peleissä.

– Tämä oli aivan liian tyypillinen peli meiltä. Ottelu oli taas kerran tasainen, mutta maalinteko on ihan tervanjuontia. Vastustaja iski heti, kun nukahdimme hetkeksi, Korkeakunnas harmitteli.

Kotijoukkueen pääkäskijä John Allen muistutti, että ottelu olisi voinut päättyä 2–2, mutta avausmaalin psykologinen vaikutus oli niin suuri, että turkulaiset hoitivat täyden pistepotin kotiin.

– Meiltä taas ei löydy ryhmästä johtajuutta, jolla tällaiset ottelut käännetään voitoiksi, Korkeakunnas komppasi kollegaa.

Ei panoksia loppukaudessa

Kummallakaan joukkueella ei ole loppukaudesta juuri mitään panosta. FC Lahti voi ehkä tavoitella FC Interin pitämistä allaan sarjataulukossa. Nyt seitsemäntenä olevalla lahtelaisryhmällä on kaksi pistettä turkulaisia enemmän.

Teemu Nurmi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi