Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Laskuvarjourheilijat hyppäsivät Vesivehmaalla Euroopan ennätyshypyn kenraaliharjoitukset

Kymmenkunta laskuvarhjohyppääjää harjoitteli viikonloppuna timanttimuodostelmia Vesivehmaalla.

Hämeen Laskuvarjourheilijoiden ryhmällä oli onnistunut kenraaliharjoitus tulevaa Euroopan ennätyshyppyä varten. Viikonvaihteessa Vesivehmaalla kymmenkunta kerholaista hyppäsi eri kokoonpanoilla timanttimuodostelmia. Timanttimuodostelmat ovat kupukuviohyppyjen alalaji. Siinä varjot avataan heti koneesta hypyn jälkeen, jopa neljän kilometrin korkeudessa. Avatuilla varjoilla lennetään toisten hyppääjien lähellä ja hyppääjät ottavat kiinni jaloilla laskuvarjojen kulmista.

Euroopan ennätykseen valitut Jari Lehti, Pasi ja Matti Pirttikoski olivat mukana ryhmässä, joka parhaimmillaan hyppäsi kahden pisteen yhdeksän hengen muodostelman lauantaina. Sunnuntaina ja perjantaina hypättiin useita kuuden ja seitsemän hengen muodostelmia.

Kerholaisia oli vahvistamassa virolainen Indrek Pappel, joka myös on lähdössä ennätyshypyille Teugeen, Hollantiin. Mukana oli myös amerikkalainen Matthew Lawson, joka asustaa nykyisin Ruotsissa. Kerholaisista mukana ollut Heikki Kammonen ei kutsusta huolimatta pääse ennätystapahtumaan.

Hollannissa tavoitteena on rikkoa venäläisten elokuussa hypätty 28-hyppääjän muodostelma. Alustava tavoite on 31-hyppääjän muodostelma. Ennätyshypyt alkavat harjoitushyppyjen jälkeen perjantaina.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi