Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Pelicans SB:n A-tytöt pelasivat itsensä SM-sarjaan

Pelicans SB:n A-tytöt juhlivat voittoa. Kuva: Teuvo Sankila

Pelicans SB:n A-tytöt pelaavat tulevallakin kaudella salibandya ikäluokkansa SM-sarjassa. Asia varmistui, kun lahtelaiset voittivat turkulaisen TPS:n lauantai-iltana Pirkkalassa pelatussa pelissä. Turkulaiset hävisivät ratkaisevan ottelun alle 31 minuutissa lahtelaisille maalein 13–1 (4–0, 8–1, 1–0).

Lahtelaisjoukkue olisi voinut varmistaa SM-sarjapaikkansa jo aiemmin päivällä voittamalla karsintaturnauksessa kaksi ensimmäistä otteluaan. Niistä tuloksena oli kuitenkin voitto ja tappio: riihimäkeläinen RSS Panthers kaatui maalein 7–1 (5–0, 2–0, 0–1), mutta nurmijärveläisten ja lohjalaisten yhdistelmäjoukkue SB Pro/LoSB voitti lahtelaiset maalein 6–2 (3–1, 0–0, 3–1).

Näin ollen lahtelaisten piti hakea voitto jatkokarsinnassa turkulaisista. Se onnistui helposti, sillä lahtelaisten ei tarvinnut pelata edes täyttä peliaikaa. Kolmannesta erästä ehti kulua vain minuutti ja viisi viisi sekuntia, kun Kaie Sinor täräytti ratkaisevan maalin turkulaisvahdin selän taakse.

– TPS:n ja meidän välillä oli aika iso tasoero. Hallitsimme peliä täysin. Turkulaisilla oli vain muutama maalintekopaikka. Pelissä oli enemmänkin kyse siitä, kuinka monella maalilla voitamme ja kuinka nopeasti, naisten liigajoukkueen lisäksi myös A-tyttöjä valmentava Kimmo Hyttinen summasi.

Lahtelaisista karsinnoissa onnistuivat Sofia Mittentag, Veera Vilenius, Heidi Kemppi, Sinor ja maalivahti Petra Pietinen.

Lahtelaisista tehopisteille pääsivät Vilenius (4+5), Mittentag (5+1), Kemppi (4+1), Sinor (3+2), Iina Latvala (1+4), Iida Juures (2+2), Jenna Kangas (1+2), Pinja Vesalainen (1+0), Eveliina Järventausta (0+1), Veera Mäyrä (0+1) ja Tiia Lahtinen (0+1).

A-tyttöjen SM-sarja alkaa 6. lokakuuta.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi