Aiheet
Urheilu

Opiskelumahdollisuuksien paraneminen nostaa urheilijoiden kiinnostusta Lahteen

Paikallisille seuroille Lamkin urheilijaväylä ja LUTin tarjonta ovat positiivisia asioita. "Lahden Ahkeran edustusurheilijoista 90 prosenttia opiskelee muualla kuin Lahdessa, ja näin se on ollut pitkään", sanoo Jaakko Erkinheimo ja toivoo, ettei sen tarvitse enää olla niin.

Jaakko Erkinheimon henkilökohtainen valmennettava valitsi Lahden opiskelupaikkakunnakseen. Kuva: Vesa Tapiola

Urheilijoiden opintomahdollisuudet ovat parantuneet tänä syksynä Lahdessa sekä Lahden ammattikorkeakoulun urheilijaväylän että Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) toiminnan laajenemisen ansiosta. LUTissa aloitti tänä syksynä Lahdessa 120 opiskelijaa entisen 20 sijaan. Yliopisto-opintojen valikoima on vielä suppea, mutta suunta on oikea, iloitaan lahtelaisissa urheiluseuroissa.

– Lahden Ahkeran edustusurheilijoista 90 prosenttia opiskelee muualla kuin Lahdessa, ja näin se on ollut pitkään. Yleisurheilussa aika moni lähtee opiskelemaan yliopisto-opintoja, sanoo Ahkeran valmennusvaliokunnan puheenjohtaja Jaakko Erkinheimo.

Toiveena on jo pitkään ollut, että urheilijoilla olisi kaksoisurapolku mahdollisimman pitkään Lahdessa. Erkinheimo uskoo, että opiskelumahdollisuudet voivat herättää urheilijoiden kiinnostusta Lahden ulkopuoleltakin, koska Lahdessa on hyvät olosuhteet moneen lajiin.

Erkinheimon henkilökohtainen valmennettava, Harjavallan Jymyn 400 metrin juoksija Juho Vanhala muutti Lahteen juuri Lamkin urheilijaväylän vuoksi. Opintojen alku on valmentajan mukaan vaikuttanut lupaavalta.

– Uskon, että opintomahdollisuudet lisäävät ennen kaikkea lahtelaisten urheilijoiden kiinnostusta jäädä Lahteen. Heillä on täällä valmiiksi valmentajat ja seura. Se helpottaa valintaa, Erkinheimo sanoo.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt