Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Sami Pajari ajoi rallin nuorten Suomen mestariksi

Sami Pajari pääsi juhlimaan nuorten Suomen mestaruutta. Kuva: Hanna Valonen

Lahtelainen Sami Pajari varmisti rallin nuorten Suomen mestaruuden lauantaina, kun Laitilan ympäristössä kilpailtiin nuorten ja juniorien SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu.

Lahtelaiset, Heinolan UA:ta edustavat 16-vuotias Sami Pajari sekä kartturina toimiva isä Pertti Pajari starttasivat kilpailuun nuorten pistejohdossa. Kilpailu sujui Opel Astra G CC:hen koko kauden luottaneelta kaksikolta mainiosti ja sijoitus oli kaiken aikaa kärkikolmikossa. Kun päivän kaikki viisi erikoiskoetta oli ajettu, Pajarit voittivat kilpailun 1,4 sekunnin erolla Renault Meganella ajaneeseen kaksikkoon Walle PajuojaJeremias Salomäki.

Kaudella aiemmin saavutettu pistepotti, yhdellä kakkossijalla ja kolmella voitolla riitti varmistamaan Pajareille historian ensimmäisen nuorten Suomen mestaruuden. Aiempina vuosina on ajettu CUP-arvosta.

Jo talven alussa kaksikko jätti nimensä kotimaisen autourheilun historiankirjoihin olemalla ensimmäisiä, jotka ovat voittaneet niin CUP- kuin SM-osakilpailun. Kaudella 2019 Sami Pajarin suunnitelmissa on tähdätä yleisen SM-sarjaan ja sen SM3-luokkaan.

Seutukunnalle lisää menestystä

Juniorien SM-sarjassa V1600-luokan voittoon ajoi suvereenisti Lahden UA:n Ajari Piironen ja Jyväskylän UA:n Jukka Jämsen Renault Cliolla. Voittomarginaali oli yli puoli minuuttia. Voiton ansiosta kaksikko on kuudentena juniorien SM-sarjataulukossa ennen kauden päätöskilpailua, 22.9. ajettavaa Heinolan Jari-Pekka-rallia.

Mestaruus ratkesi jo parille Juho Koski-LammiArto Ala-Kokkila, mutta kaksikko Piironen–Jämsen voi teoreettisesti nousta vielä hopealle.

Piironen–Jämsen on kolmantena 1400 Trophyn pisteissä, joista kilpaillaan samoissa osakilpailuissa. Toisena ovat yleisen Trophy-luokan Laitilassa voittaneet MäntsMK:n Jani LaaksonenTero Keltti ja neljäntenä Laitilassa keskeyttäneet Päij-HUA:n Pasi LaaksomaaSusanna Laaksomaa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi