Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Hollolalaislähtöinen Henna Vahantila ratsasti itselleen 50 000 euron lava-auton

20-vuotias ratsastaja nappasi GP-finaalin voiton Helsingissä – "Viimeisellä kierroksella yritin olla miettimättä palkintoa".

Vahantilan Zino-hevonen palasi kilparadoille voitokkaasti noin 1,5 vuoden sairausloman jälkeen. Kuva: Hanna Heinonen / SRL

Esteratsastuksen kotimainen kesäkausi huipentui sunnuntaina GP-finaaleihin Helsingissä. Hollolalaislähtöinen Henna Vahantila, 20, juhli Laakson ratsastusstadionilla Volkswagen Amarok Leading Rider -luokan eli niin sanotun "autofinaalin" voittoa.

Molemmilla kierroksilla yhden esteen pudottanut Vahantila oli kärjessä jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Viimeisenä toiselle kierrokselle lähtenyt ratsastaja piti päänsä kylmänä loppuun asti ja sai voitostaan palkinnoksi 50 000 euron arvoisen Volkswagen lava-auton.

– Viimeisellä kierroksella yritin olla miettimättä palkintoa. Jälkeenpäin vasta tajusin, miten isosta rahasta oli kyse, Vahantila kertoo.

Auto rahoiksi

Janakkalassa sijaitsevalla Hattel Riders -tallilla harjoitteleva ja työskentelevä Vahantila pääsi kisan päätteeksi pyöräyttämään kunniakierroksen palkintoauton ratissa. Pysyvästi hän saa voittokärryn Hämeenlinnan kotiinsa torstaina, kunhan rekisterikilvet on kiinnitetty puskureihin.

Kovin montaa tuhatta kilometriä Volkkari ei Vahantilan alla tietä niele.

– Auto ei ehkä sovi kovin hyvin omaan käyttööni, koska asun kaupungissa. Pidän sitä varmaan hetken aikaa ja sitten se myydään. Saadut rahat käytetään hevosiin totta kai, estetaituri naurahtaa.

Henna Vahantila sai esteratsastuksen GP-finaalin voitosta palkinnoksi 50 000 euron arvoisen Volkswagen-lava-auton. Kuva: Hanna Heinonen / SRL

Zino palasi pitkältä tauolta voitokkaasti

Kymmenien tuhansien arvoinen menopeli oli ylivoimaisesti Vahantilan ratsastusuran rahallisesti isoin palkinto.

– Aiemmin suurin rahapalkinto on ollut 1 500 euroa. Saavutin tänä vuonna myös SM-hopeaa, mikä on iso juttu, mutta eihän sitä voi rahallisessa arvossa verrata.

Jälkeenpäin vasta tajusin, miten isosta rahasta oli kyse. Esteratsastaja Henna Vahantila

Lähes 200:n hevosvoiman nelipyöräinen palkinto oli iso, mutta ei kuitenkaan suurin ilon aihe Vahantilan voitossa.

– Isoin asia on se, että Zino on palannut radoille vakavan loukkaantumisen jälkeen entistä parempana.

Vahantilan voittohevonen, Zino, kärsi kavion luuvauriosta, jonka vuoksi ruuna oli sivussa tositoimista noin 1,5 vuotta.

Hallikauteen intoa täynnä

Hämeenlinnan lyseon lukiosta keväällä ylioppilaaksi kirjoittaneen Vahantilan kausi jatkuu seuraavaksi sisätiloissa. Syyskuussa edessä ovat Järvenpäässä järjestettävät kansainväliset halliestekisat ja lokakuussa Helsinki International Horse Show Helsingin jäähallissa.

– Isompiin hallikisoihin lähden suurella innolla tavoittelemaan menestystä. Minulla on Zinon lisäksi muutama muu hevonen, joita kilpailutan pienemmissä luokissa.

Ennen tulevia kilpailukoitoksia päivittäinen harjoittelu jatkuu, ja se jos mikä maistuu Vahantilalle. Puhelinhaastatteluunkin hän vastasi hevosen selästä.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi