Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Finntriathlon-kesän valtias tuli itänaapurista – "Valitettavasti Venäjällä ei ole samanlaista"

Georgii Kaurov hätyytteli kahden tunnin haamurajaa Vierumäen perusmatkalla. Naisten kilpailun voitti yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaotteluun valmistautuva Astrid Snäll.

Ammattimaisesti kilpaileva Georgii Kaurov oli omaa luokkaansa kesän Finntriathlon-kiertueella. Kuva: Markku Brummer

Kerää koko sarja, kuuluu Finntriathlon-organisaation erikoistarjous. Kyseessä on täky niille kilpailijoille, jotka harkitsevat Finntriathlonin kesän kaikkien neljä pääkilpailun kiertämistä: Vanajanlinna kesäkuussa, Joroinen heinäkuussa sekä Tahko ja Vierumäki elokuussa.

Tämän kesän kiertue päättyi lauantaina Vierumäelle, ja koko sarjan keränneinä maaliin tuli viisi kilpailijaa.

Siitä porukasta yksi oli ylitse muiden. Venäläinen Georgii Kaurov huipensi Suomen-triathlonkesänsä voittoon Vierumäellä. Hän voitti myös Joroisissa sekä tuli Vanajanlinnassa ja Tahkolla toiseksi.

– Tykkään kilpailla täällä, koska organisaatio toimii täydellisesti ja ilmapiiri on mukava. Kaikki kannustavat, ja tiet ovat hyväkuntoisia ja turvallisia, Kaurov kiitteli.

Mäet tuntuivat isommilta kuin viime vuonna. Triathlonisti Sari Berggren

– Valitettavasti Venäjällä ei ole samanlaista. Siellä ei ole kuin pari hyvää kisaa. Kulttuuri ei ole yhtä vahva. Se paranee vuosi vuodelta, mutta vielä ei olla samalla tasolla.

Niukasti yli haamurajan

Kisa alkoi uintiosuudella Vierumäen Valkjärvestä. Kuva: Markku Brummer

Vierumäellä Kaurovin voittoaika painui niukasti yli kahden tunnin haamurajan. Ajanotto pysähtyi lukemiin 2.00.43. Kilpailu oli mitaltaan perusmatka eli 1 500 metriä uintia, 40 kilometriä pyöräilyä ja 10 kilometriä juoksua.

– Sijoitus merkitsee, ei aika. Olen jo aiemmin alittanut kaksi tuntia perusmatkalla ja neljä tuntia puolimatkalla.

Finntriathlon-sarjan pisin kisa on Tahkon täysmatka eli 3 800 metrin uinti, 180 kilometrin pyöräily ja täysmaraton eli 42,2 kilometrin juoksu. Se on hirmukoetus, jonka vuoksi moni jättää koko sarjan keräämättä. Kolmen kisan kiertäjiä on paljon.

Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb sijoittui 50-54-vuotiaiden miesten sarjassa neljänneksi. Kuva: Markku Brummer

Kaurovin, 25, ylivoimaa selittää se, ettei hän ole hurahtanut triathloniin varttuneena kuntoharrastajana. Hän vaihtoi päälajinsa uinnista triathloniin jo 14-vuotiaana ja kilpailee nyt ammattilaisena, jonka tavoitteena on jonain päivänä päästä Havaijin MM-Ironmaniin.

Miesten yleisen sarjan toiseksi tuli Turun Urheiluliiton Tuomas Lampainen vajaat kaksi minuuttia Kauroville jääneenä (2.03.41).

Lahtelaisia jäi pois

Lahtelainen Sari Berggren tuli maaliin kaikkensa antaneena. Kuva: Mikael Hoikkala

Paikallisten panos jäi kilpailussa sairastumisten vuoksi odotettua heikommaksi. Muiden muassa miesten yleisen sarjan kärkiryhmään ennakoitu Joel Jokinen joutui perumaan osallistumisensa.

– Ainakin kolme seurakaveria joutui jättämään kisan flunssan takia väliin, X-tri Lahden Sari Berggren harmitteli.

Berggren onnistui omassa kisassaan ja voitti ikäluokkansa eli 35–39-vuotiaiden naisten sarjan ajalla 2.31.23.

– En osannut odottaa ykkössijaa. Positiivinen yllätys. Nyt juoksu oli tosi hyvä, kun viime vuonna se oli täällä yhtä tuskaa.

– Pyörä oli yllättävän raskas. Vähän tuntui tuuliselta, ja mäet tuntuivat isommilta kuin viime vuonna, Berggren kuvaili.

Berggrenillä on lokakuussa edessään pitkän matkan Ironman-kisa Barcelonassa.

– Jos pääsee alle 11 tunnin, se voisi olla hyvä tavoite.

Naisten yleisen sarjan ykkönen oli Turun Urheiluliiton Astrid Snäll (2.14.47). Yleisurheilijana tunnettu Snäll valmistautuu ensi viikonlopun Suomi–Ruotsi-maaotteluun, jossa hän juossee ainakin 3 000 metrin esteet.

Suomen tunnetuimman triathlonistin, entisen pääministerin Alexander Stubbin aika Vierumäellä oli 2.23.08 ja sijoitus 50–54-vuotiaiden miesten sarjassa neljäs.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi