Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lauri Lappalainen voitti ja ripitti Half Marathon Weekendin järjestäjiä

Lahden Half Marathon Weekendin puolimaratonin voittoon kipaisi Lauri Lappalainen ajalla 1.13.32. Hän löi toiseksi tulleen Markus Hämäläisen minuutilla. Puolimatkassa kaksikon järjestys oli toisinpäin.

– Jossain viidentoista kilometrin kohdilla alkoi Markuksen vauhti sakkaamaan. En kiristänyt tahtia, vaan sain pidettyä rytmin entisellään, Lappalainen kertoi hyvävoimaisena maalissa.

Aika ei miellyttänyt miestä alkuunkaan.

– Kuukauden päästä olisi Berliinin maraton. Tällä kunnolla sinne ei tarvitse lähteä ellei sitten turistiksi. En lähde ellei 2.30 voi mennä rikki ja tällä kunnolla se ei mene.

Viimeiset kilometrit Lappalainen taivalsi yksi, mutta sanoi, ettei olisi pystynyt ajasta paljon nipistämään, vaikka itse “Satupekka” olisi kirittänyt.

– Ehkä vetoapu olisi vähän auttanut, mutta ei siinä enää hirveästi ollut varaa. Tunnen oman kisavauhtini. Kunnon mukainen juoksu tänään.

Osallistumismaksu on liian korkea ja syksy olisi ajankohtana parempi?

Osallistujat eivät ole löytäneet Half Marathon Weekendiä niin sankoin joukoin kuin järjestäjä on toivonut, ja siksi Lahden Ahkera on siirtämässä tapahtuman takaisin kevääseen. Lappalaisen mukaan asiaa kannattaa vielä pohtia.

– Keväällä on tunkua. On Helsinki Half Marathon ja Helsinki City Run. Paremmin syksyllä on tilaa. Tämä ajankohta on hyvä. Jos syksyllä juoksee maratonin, täällä on hyvä mitata kuntoa puolikkaalla tai vartilla.

Osanottajamäärän kääntämiseksi nousuun Lappalainen ehdottaa perusasioiden laittamista kuntoon.

– Ilmoittautuminen maksaa 60 euroa. Minusta se on paljon rahaa. Vastineeksi toivoisi järjestelyiden toimivan niin, ettei reitillä ole ylimääräisiä ihmisiä, joille joutuu antamaan verbaalista ohjeistusta. Reitin pitäisi olla myös oikean mittainen, kun tosissaan juostaan.

Lue myös: Valtteri Bottas haaveilee Suomen F1-osakilpailusta – "Olen varma, että katsomot olisivat aivan täynnä"
 

Lappalaisen näkemyksen mukaan ensimmäinen puolikas jäi vajaaksi.

– Johtopyörä seurasi vanhaa viivaa. Katsoin gepsistä, että sellainen 100 metriä missattiin siinä. Ei tämä ole tilastokelpoinen aika ainakaan mun kirjoissa.

Muuten reitti oli sen ensimmäistä kertaa juosseen mieleen.

– Oikein hyvä. Hiekkaa ja asfalttia. Mukavaa vaihtelua alustassa.

Lappalainen juoksee suuremmissa kisoissa Orimattilan Jymyn väreissä, mutta edusti sunnuntaina Team Wassua.

– Se on kaveriporukan pitkänmatkan hiihtotiimi. Olin seuran ainoa edustaja, kun muut ovat telakalla. Hyvä, että saatiin edes yksi edustaja, ja tuloshan oli ihan maksimaalinen. Voitto lämmittää aina sydäntä.

Reitin varrella kuului kannustusta

Naisten nopein oli kesälomansa loppua juhlistanut Päijät-Hämeen keskussairaalan sairaanhoitaja Marita Simpanen. Hän pisteli puolikkaan aikaan 1.43.37.

– Olen aikaan ihan tyytyväinen. Tuntui, että hyvin kulkee ja annoin vaan mennä. Oli hyvä keli juosta, kun satoi ja paistoi. Se mikä täällä on aina ihanaa, on äänekäs kannustus reitin varrella, hän totesi.

Varttimaratonin voitti Henri Helvilä ajalla 38.24. Naisten ykkönen oli Nastola Triathlonin Tarja Masalin ajalla 42.47.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi