Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Roskaajat saavat aikasakon formulatähden duathlonkilpailussa – Valtteri Bottas Duathlon järjestetään sunnuntaina

Valtteri Bottas rakastaa luontoa ja viettää siellä suuren osan vapaa-ajastaan. Kuva: Mirja Hussain

Formulatähti Valtteri Bottaksen nimeä kantava duathlonkilpailu järjestetään sunnuntaina Lahdessa Liikuntakeskus Pajulahdessa. Bottaksen aloitteesta syntynyt tapahtuma järjestetään Nastolasta kotoisin olevan Formula 1 -kuljettajan kotimaastoissa toista kertaa.

Viimeisen vuoden aikana sosiaalisessa mediassa on noussut esiin luonnossa liikkuminen ja luonnossa järjestettävät kilpailut. Luontoa ja kotiseutua rakastavan Bottaksen toiveesta tämän vuoden kilpailu on roskaamaton tapahtuma.

– Kilpailussa on käytössä aikasakko roskaajalle. Jokaisesta luontoon heitetystä roskasta annetaan minuutin aikasakko. Kyseessä on totta kai suhteellisen pitkä urheilusuoritus ja monet käyttävät esimerkiksi erilaisia urheilugeelejä. Niiden heittäminen luontoon ei kuitenkaan ole hyvä asia, Bottas sanoo.

– Asian tärkeyden olen huomannut entisestään nyt kun minulla on pieni koiranpentu, joka söisi vaikka kaikki muovit, mitä tienposkessa on. Se ei ole hyvä juttu. Sunnuntain kilpailussa ainoastaan merkatuille paikoille saa jättää kaikki jätteet, Bottas jatkaa.

Tapahtumalla halutaan tehdä hyvää myös muuten. Kilpailun osallistumismaksut ohjataan lyhentämättöminä hyväntekeväisyyteen. Kansainvälinen hyväntekeväisyyskumppani on Starlight Children's Foundation, jonka kanssa Valtteri on tehnyt pitkään yhteistyötä. Lisäksi tapahtuman tuotemyynnillä tuetaan Lahden FK-kerhon junioritoimintaa.

Tänä vuonna teemana perheet

Valtteri Bottas Duathlonissa kisataan Pajulahden pururadoilla maastojuoksussa ja maastopyöräilyssä. Miesten ja naisten sarjoissa kilpailumatkat ovat viiden kilometrin juoksu, 20 kilometrin maastopyöräily ja kolmen kilometrin juoksu. Perheduathloniin kuuluu 1,5 kilometrin juoksu, viiden kilometrin maastopyöräily ja 1,5 kilometrin juoksu. Perhetriathlon kilpaillaan 2–3 hengen joukkueissa, joista vähintään yhden on oltava 16-vuotias tai nuorempi. Jokainen osuus on yksilösuoritus. Kaksijäsenisissä joukkueissa toinen kilpailijoista suorittaa molemmat juoksuosuudet ja toinen pyöräilee. Kolmihenkisissä joukkueissa jokaisella on oma osuutensa.

Tänä vuonna perheet -teemalla järjestettävään kilpailuun on ilmoittautunut etukäteen 101 miestä, 30 naista ja 45 perhettä. Jälki-ilmoittautuminen vielä tapahtumapäivän aamuna on mahdollista.

Valtteri Bottaksen manageri Ville Ahtiainen suoriutui viime vuonna duathlonista ajassa 1.49,32 Kuva: Lauri Rotko

Lähtöviivalla myös maailmanmestari

Kilpailutauon aikana 90 prosenttia ajastaan mökillä Nastolassa viettänyt Valtteri Bottas on tapahtuman alla levollinen, mutta innostunut.

– Tuntuu, kuin viime vuoden tapahtumasta olisi kulunut vain viikko. Viikot kuluvat nopeasti, kun saa tehdä sitä, mitä rakastaa. Ennen kilpailutaukoa oli tiukka jakso, kun kuuden viikon aikana oli viisi kilpailua. Loma ja rauhoittuminen mökillä ovat kyllä tehneet hyvää.

– Tänä vuonna tapahtumassa on panostettu enemmän aktiviteetteihin, perheille ja lapsille on paljon tekemistä livemusiikin lisäksi. Toivottavasti paikalle tulee paljon yleisöä ja perheitä.

Valtteri Bottas itse asettuu kilpailuviivalle miesten ja naisten lähdössä kello 14. Samalla viivalla seisoo sunnuntaina myös kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen. Kolmen hengen Team Inzdr:ssa kisaava Häkkinen pyöräilee 20 kilometrin matkan. Häkkinen odottaa sunnuntaita innolla.

– Olen kuullut paljon positiivista Valtteri Bottas Duathlonista ja tänä vuonna minulla on mahdollisuus olla mukana ensimmäistä kertaa. Yhdistetty juoksu- ja pyöräilytapahtuma koko perheelle on loistava idea ja odotan tulevaa sunnuntaita innolla, Häkkinen sanoi tapahtuman tiedotteessa.

Myös Bottas odottaa pääsyä viivalle ja haluaa parantaa viime vuodesta.

– Keväällä ja alkukesällä olin aika pitkään kipeänä, mutta muuten olen pystynyt urheilemaan täysillä. Toki kilpailukalenteri on ollut kiireisempi kuin ikinä, ja minun on täytynyt priorisoida niin, että kisoissa on varmasti terveenä. Mutta aina kun se on ollut mahdollista, olen treenannut duathlonia silmällä pitäen.

– Tänä vuonna olen pyöräillyt enemmän, koska se oli viime vuonna heikompi osuus. Odotan kilpailua innolla, siellä on paljon tuttuja mukana. Sunnuntaina nähdään, missä kunnossa olen viime vuoteen verrattuna, nyt sitä on vielä vaikea arvioida. Täysillä mennään, ja tavoitteena on parantaa viime vuoden ajasta, viime vuonna sijalle 11 ajalla 1.25,24 yltänyt Bottas kertoo.

Mika Häkkinen osallistuu myös kisaan. Kuva: Sami Lettojärvi
Lue myös: F1-ammattilainen Valtteri Bottas on ylpeä nastolalaisuudestaan - "Passissa lukee Nastola"
 
Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi