Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

250 pyöräilijää kisaa sunnuntaina Finlandia MTB:n nopealla radalla

Messilässä ajettava Finlandia-maastopyöräily järjestetään jo 28. kerran. Perinteikäs tapahtuma on saanut rinnalleen paljon kilpailevia tapahtumia. Päällekkäiset pyöräilytapahtumat syövät toistensa osallistujamääriä, mutta kertovat hyvää lajin suosiosta.

Aimo Pyykkönen voitti viime vuonna Finlandia-maastopyöräilyn päämatkan. Kuva: Viena Kytöjoki

Finlandia MTB kerää sunnuntaina jälleen 250 maastopyöräilijää Messilän maastoihin. Perinteinen kilpailu pitää pintansa, vaikka maastopyöräilytapahtumien määrä, ja pyöräilytapahtumien tarjonta ylipäänsä, on kasvanut viime vuosina paljon. 28. kertaa järjestettävän Finlandian osallistujamäärä on pudonnut huippuvuosista, mutta on pysynyt viime vuodet samalla tasolla.

– 250 on puolet niistä hyvistä vuosista, jos hyviä vuosia mitataan osanottajamäärillä, kilpailunjohtaja Esko Lummelampi sanoo.

Etelä-Suomessa järjestetään ensi viikonloppuna ainakin kuusi pyöräilytapahtumaa Finlandia-maastopyöräily mukaan luettuna. Samoista osallistujista kilpaillaan lauantaina Imatralla, Ikaalisissa ja Mikkelissä, sunnuntaina Porvoossa, Vantaalla ja Hollolan Messilässä. Osassa pyöräillään maantiellä, osassa maastossa.

Vaikka mukana on varsin kovia kilpailijoita, tapahtumat on suunnattu kuntoilijoille, joten kuntopyöräilijöillä riittää valinnanvaraa. Runsas tapahtumatarjonta syö osallistujamääriä, mutta kertoo hyvää pyöräilyn suosiosta.

– Ja uusia järjestäjiä innostaa, että he näkevät, että tapahtumissa on ollut hyvin porukkaa, Lummelampi sanoo.

Kuntoilijoille riittää pari kisaa kesässä

Finlandian suosikkeihin kuuluvat virolaisen joukkueen jäsenet, jotka ahkeroivat Suomessa koko viikonlopun. He kilpailevat lauantaina Ikaalisissa Jämi 84 -maastopyöräilyssä ja jatkavat siitä sunnuntaina Messilään.

– He ovat tosikilpailijoita maastopuolella ja pystyvät ajamaan kaksi tapahtumaa viikonloppuna, mutta tavallinen kuntoilijahan ei aja kuin ehkä kaksi tapahtumaa kesässä, Lummelampi sanoo.

Virolaisjoukkue saa haastajia Finlandian viime vuosien suomalaismenestyjistä.

Finlandia MTB kulkee Salpausselän maastoissa. Rata on noin 35 kilometriä pitkä, ja se ajetaan 70 kilometrin päämatkalla kaksi kertaa. Reitistä jää vielä viime hetkellä pois yksi "mahtinousu" Messilästä, koska samaan aikaan samoissa maastoissa suunnistetaan Hollolan Urheilijoiden kuntorastit.

Viime aikojen kelin ja viikonlopun sääennusteen perusteella Finlandia päästään kisamaan hyvissä olosuhteissa.

– Rata on tällä hetkellä nopea verrattuna muutamiin muihin vuosiin, jolloin on ollut mutaa ja liukkautta. Nyt ei ole siitä vaaraa, Lummelampi ennustaa.

Finlandia MTB sunnuntaina Messilässä, lähdöt klo 11 Hobby-Finlandia, klo 12 Pitkä-Finlandia, klo 12.15 Puoli-Finlandia.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi