Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Asikkalassa käynnissä harvinaiset SM-kisat: laskuvarjohyppääjät liitävät lähellä maanpintaa

Canopy piloting -laji on saanut Suomen ensimmäisen harjoitus- ja kisapaikkansa Vesivehmaalle. Kuva: Aku Isotalo

Canopy piloting -lajin SM-kilpailut alkoivat Asikkalan Vesivehmaalla keskiviikkoaamuna. Canopy piloting on laskuvarjourheilun laji, jossa liidetään varjon varassa lähellä maanpintaa merkkiviirien välissä.

Lajissa on pidetty aikaisemmin vain yhdet SM-kilpailut, Turussa vuonna 2005. Nyt Vesivehmaalle on rakennettu Suomesta puuttunut swoop-vesiallas, joka mahdollistaa kaikkien kolmen canopy piloting -lajin järjestämisen. Lajissa kilpaillaan pituudessa, nopeudessa ja tarkkuudessa sekä näiden lajien yhdistelmässä. Lajia kutsutaan myös swooppaukseksi ja kuvunkäsittelyksi.

Kilpailuihin osallistuu kymmenkunta hyppääjää eri puolilta Suomea. Heistä kolme kävi lajin MM-kilpailuissa Puolassa aiemmin tänä kesänä. Tuomisina oli kaksi Suomen ennätystä, nopeudessa Klas Ramsay ja pituudessa Juho Mäntylä. SM-kilpailun järjestää Hämeen Laskuvarjourheilijat.

Kilpailut kestävät kelin salliessa tänään keskiviikkona iltaan asti ja jatkuvat torstaina. Jos kelit estävät kisojen läpivientiä, varapäiviä on sunnuntaihin asti.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X