Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Aino-Kaisa Saarisen valinta Salppurin kisojen pääsihteeriksi kuohuttaa – näin valintaa kommentoidaan verkossa

Vastaavatko ex-kilpahiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen taidot Salpausselän kisojen pääsihteerin vaatimuksia? Aihe on kirvoittanut vilkkaan verkkokeskustelun. Kuva: Sami Kuusivirta

Entisen kilpahiihtäjän Aino-Kaisa Saarisen valinta Salpausselän kisojen uudeksi pääsihteeriksi on herättänyt vilkasta keskustelua verkossa.

Useimmissa kommenteissa ihmetellään, onko moninkertaisella maailmanmestarilla ja olympiamitalistilla taitoja uuteen tehtävään. Pääsihteeri vastaa Salpausselän kisojen tapahtumatuotannosta ja toimii tapahtumaorganisaation esimiehenä.

Lisäksi Saarinen hoitaa tapahtumayhtiö Lahti Eventsin tapahtumien vastaavan tuottajan tehtäviä ympärivuotisesti. Uudessa tehtävässään hän aloittaa elokuun alussa.

Näin valintaa on kommentoitu ESS.fin verkkosivuilla ja Twitterissä:

Kyllä ne hyvät veljet aina jeesaa, hankkisi edes koulutusta itselleen, ei se pelkkä suunsoitto riitä.
RIITTA

Olikohan hyvä valinta? Aikulla on kokemusta hiihdosta mutta kun siitä ei ole hyötyä tuossa työssä.
TeppoTulppu

Millainen koulutusvaatimus tuohon tehtävään oli ja Aikulla lienee sellainen? Keitä muut hakijat olivat?
Tiris

Aiheellisia kommentteja ns. vihreän oksan valinnasta. Oikeasti päteviäkin organisaattoreita varmaan oli hakemassa (jos paikka on yleensä ollut edes julkisessa haussa?) heitä ei haluta mainita ja se kertoo jo jotain valinnasta.
SAKARI

Nopeasti googlettamalla löytyy ilmoitus, jossa mainitaan mm. että kisojen pääsihteeri vastaa kokonaisvaltaisesti kisaprojektin projektinjohdosta ja -hallinnasta ja vastaa kisojen taloudesta aina budjetoinnista raportointiin. Vaatimuksina valittavalle henkilölle esitetään mm. seuraavaa: "Tehtävässä vaaditaan kokemusta tapahtumien kehittämisestä ja tuottamisesta sekä ymmärrystä suur- / urheilutapahtumien toimintaympäristöstä. Olet vahvan näkemyksen omaava kokenut esimies, joka johtajana luo omalla avoimella, johdonmukaisella ja innostavalla työotteella inspiroivan työilmapiirin." Varsinaisesta koulutusvaatimuksesta tehtävään ei puhuta mitään.

Aikku on tuskin ehtinyt tehdä ns. oikeita töitä hiihtouransa aikana, joten nuo vaadittavat kokemukset esimiestyöskentelystä tai tapahtumien kehittämisestä ja tuottamisesta ovat varmaankin aika vähäiset ellei olemattomat. Tuohon tehtävään tuskin on hirveästi tunkua ollut, kukapa haluaisi lähteä vetämään tuollaista kivirekeä, joka tuottaa vuodesta toiseen tappiota lahtelaisille veronmaksajille.
Setämies

Ei tämä mikään poliittinen valinta ollut. Aikulla on elämänkokemusta, osaa esiintyä. Aikku menee vielä pitkälle. Täällä kommentoijat ovat niitä pubien peräloosien asiantuntijoita, joilla on leijonavaakunariipus roikkumassa kaulassa.
JUHANI

Lahjatoimi on annettu entiselle urheilijalle. Onko koulutusta, onko kokemusta organisaation johtamisesta, onko kokemusta esimiehenä toimimisesta? Ei voisi olla enempää haiskahtavaa… Naurettavia heittoja toimitusjohtajalta. Ja voin vakuuttaa, että en ole pubien asiakas, vaan aika pitkään esimiestehtävissä toiminut.
Ruori

Aina puhutaan nuorille urheilijoille Suomen maassa, että kouluta itseäsi urheilun lomassa, jotta sinulla on työtä, kun ura urheilijana on ohi. Ja paskat, tunne oikeat henkilöt ja nuoleskele heitä niin paikka on sinun. Missä välissä Saarinen on itseään kouluttanut, saanut kokemusta sihteerin hommasta tai järjestänyt tilaisuuksia. Siinä meni taas joltakin koulun käyneeltä työpaikka ohi, kun hyvä-sisko homma toimi. Hävetkää!!!
Jouce

Kyllä nää esimieskokemukset tiedetään. Niihin kasvetaan. Opistojen penkeiltä tulee etupäässä nykyään katteensyöjiä. Aikku kyllä näyttää teille vielä paikkaa. Eikä se auta, kuinka pitkään on esimiestehtävissä toiminut. Joku oppii hommat hetkessä, joku ei koskaan. On kokemusta joka suunnalta.
JUHANI

Outoa, että sairaaloita eivät johda monisairaat pitkäaikaispotilaat. Heillähän olisi kokemusta sairaaloista ylivertaisesti verrattuna moniinkin koulutettuihin ammattilaisiin nähden.
Humanum

Olihan alppihiihtäjä Leskinenkin MM-hiihtojen pomo ja persiilleen meni!

Limes

Eikö tämä ole hyvä esimerkki siitä, että ahkerat ihmiset löytää aina töitä.
Jofa

Menestystä.
Pekka Luomupekka Rusila

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi