Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

FC Lahti ja HJK valmistautuvat taisteluun sateessa – Vasjutin pelaa, eikä välttämättä viimeistä kertaa

Sääennuste Veikkausliigan huippuotteluun ei ole lupaava, mutta sateen laantuessa märkä kenttä voi vain nopeuttaa peliä. FC Lahden toimistolla odotetaan, että kauden yleisöennätys lyödään rikki.

Lahdessa kolmena kesänä huippupelejä pelanneen Aleksandr Vasjutinin lainasopimus on päättymässä. Jatko Lahdessa perjantain HJK-ottelun jälkeen ei kuitenkaan ole täysin poissuljettu. Kuva: Mirja Hussain

FC Lahti ja HJK lähtevät keskinäiseen koitokseensa kutkuttavista asetelmista kuten aina, mutta sääennusteen vuoksi ottelun lähtökohdat eivät ole ihanteelliset. Perjantai-iltapäiväksi on luvattu rankkasateita, joiden pitäisi laantua iltaa kohti, mutta vettä saattaa tulla myös ottelun aikana.

FC Lahden myyntipäällikkö Jussi Länsitalo odottaa silti, että tämän kauden kotiotteluiden yleisöennätys (2 830 katsojaa) lyödään rikki.

– Kolmosella sen pitää vähintään alkaa. Kaikille on tilaa, mutta istumaan mahtuu vain 2 900 katsojaa. Suosittelen tulemaan ajoissa, jos haluaa päästä pääkatsomoon, Länsitalo sanoo.

– Tarkkaa myytyjen lippujen määrää en tiedä, mutta ensimmäiset on myyty jo heti keväällä kauden alettua. Tämä on sellainen peli, joka kiinnostaa.

Niin sanotussa aurinkokatsomossa ei sateensuojaa ole. Kasaan painettavien pienten sateenvarjojen tuominen katsomoon on sallittu.

– Paikan päältä saa myös ostettua kertakäyttöisiä sadetakkeja, Länsitalo vinkkaa.

Molemmat pitkässä putkessa

Sarjaa johtava HJK on hävinnyt Veikkausliigassa viimeksi 3. toukokuuta – ja silloin juuri FC Lahdelle. Kuhnurit hakivat tuolloin makean 2–1-voiton Helsingistä.

FC Lahden tappioton putki on vielä pidempi, mutta pistetili on karttunut vaatimattomammin. Yhdestätoista perättäisestä häviöttömästä ottelusta seitsemän on ollut tasapelejä.

Lahti on sarjakolmosena 13 pistettä kärkiryhmä Klubia jäljessä, tosin kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Vaikka piste-ero on suuri, Kuhnureiden voitto europeliruuhkien alla toisi Veikkausliigan kärkitaistoon roppakaupalla lisämielenkiintoa.

Tekonurmi on nopea alusta, joten parhaimmillaan sade vauhdittaa peliä ja tekee siitä sujuvampaa. FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas

Suuria muutoksia voitokkaan KuPS-ottelun jälkeen ei ole tarpeen tehdä, sanoo mustapaitojen päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

– Varsinkaan sen perusteella, mitä toisella puoliajalla nähtiin. Viimeistelyä lukuun ottamatta oli moni asia kohdillaan, hän sanoo.

Jos sade laantuu ottelun ajaksi, sään vaikutus peliin ei vältämättä ole juurikaan heikentävä.

– Alusta (tekonurmi) on äärimmäisen nopea, joten parhaimmillaan sade vauhdittaa peliä ja tekee siitä sujuvampaa, Korkeakunnas huomauttaa.

– Kerran kesässä voi kastua. On aika herkulliset lähtökohdat otteluun, hän lähettää terveisensä lahtelaisyleisölle.

Stenio mukana vaihtopenkillä

Brassihyökkääjä Stenio on toipunut jalkavammastaan pikavauhdilla ja aloittaa HJK-ottelussa vaihtopenkillä. Maalinsuulla aloittaa Aleksandr Vasjutin.

Vasjutinin lainasopimus Lahteen ulottuu kesäkuun loppuun eli umpeutuu viikonloppuna. Korkeakunnas kuitenkin sanoo, ettei HJK-ottelu välttämättä ole venäläisvahdin viimeinen Kuhnureissa.

– Sitä ei vielä tiedä. Kaikki on mahdollista, Korkeakunnas toteaa ympäripyöreästi enempää paljastamatta.

FC Lahti–HJK, Veikkausliigaa Kisapuistossa perjantaina kello 19.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi