Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Ironman sulkee teitä tällä viikolla Päijät-Hämeessä - tässä kartta poikkeusjärjestelyistä

Ironman-triathlonkilpailu käydään ensi viikolla, ja se aiheuttaa poikkeavia liikennejärjestelyjä myös Lahden naapurikunnissa. Arkistokuva. Kuva: Samuli Ikäheimo

Lahdessa lauantaina 30. kesäkuuta järjestettävä kansainvälinen Ironman-triathlontapahtuma aiheuttaa poikkeavia liikennejärjestelyjä Lahdessa, Hollolassa ja Kärkölässä.

Kilpailun tapahtumakeskuksena on Lahden matkustajasatama ja Sibeliustalo sekä sen ympäristö. Kilpailun 90 kilometriä pitkä pyöräilyreitti kulkee kuitenkin Lahden lisäksi myös Hollolan ja Kärkölän kuntien alueella. Koko pyöräilyreitin osuus suljetaan viranomaisen määräyksestä moottoriajoneuvoliikenteeltä ja ohjataan kiertoreiteille. Tiesulut ovat voimassa kello 16-21.40 ja eri tieosuuksien sulkuajat vaihtelevat 3-6 tunnin välillä.

Ajokiellot koskevat myös takseja.

Ironman-kilpailun pyöräilyosuus sulkee teitä sekä Lahdessa, Hollolassa että Kärkölässä. Kartalla näkyvät tieosuudet, jotka suljetaan sekä ajat, kuinka kauan ne ovat suljettuina. Kuva: Anssi Hietamaa

Sulkualueella on 200 liikenteenohjaajaa ja toimintaa valvoo poliisi. Reitillä on valvottuja ylityskohtia ja kattava kiertotieverkosto. Hälytysajoneuvoilla on normaali pääsy reitille.

Ironman-kilpailuun kuuluu pyöräilyn lisäksi 1,9 kilometrin uintiosuus sekä 21,1 kilometrin juoksuosuus. Kilpailu alkaa lauantaina 30.6. kello 16 ja jatkuu yli puolenyön. Tapahtumaan on ilmoittautunut 1 800 kilpailijaa.

Päivitetty 29.6.2018 kello 13.34: Lisätty maininta siitä, että ajokiellot koskevat myös takseja.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi