Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

MotoGP-suuruus Valentino Rossi: ”Haluan Suomeen ajamaan”

Ratamoottoripyöräilyn yhdeksänkertainen maailmanmestari Valentino "The Doctor" Rossi on saanut lempinimensä kylmän viileistä ohituksistaan. Kuva: Tiziana Fabi

Ratamoottoripyöräilyn elävä italialaislegenda Valentino Rossi tullaan näkemään Suomessa, kun KymiRing isännöi MotoGP-osakilpailua.

MotoGP-sarjan promoottori Dorna kertoi viime viikonlopun Barcelonan MM-osakilpailun yhteydessä alkaneensa työstää ensi vuoden kisakalenteria, jonka myötä näyttää nyt vahvasti siltä, että ensimmäisen kerran MotoGP-sirkus saapuu Iittiin vuonna 2020.

Yhdeksänkertaisen maailmanmestari Rossin, 39, tämänhetkinen sopimus Yamahan kanssa kestää vuoden 2020 loppuun, joten lajin suurin nimi tullaan näin ollen näkemään myös KymiRingin osakilpailussa. Hänellä on myös toinen syy matkustaa Suomeen: halu päästä huristelemaan ralliautolla lumisiin olosuhteisiin.

– Minulla on suuri intohimo rallia kohtaan, joten tulisin mielelläni ajamaan Suomeen, Rossi kertoo.

Jäärata-ajo moottoripyörällä olisi todennäköisesti liian kylmää minulle. Ratamoottoripyöräilyn yhdeksänkertainen maailmanmestari Valentino Rossi

– Talvisin ajamme aina jäällä ja lumella. No emme tietenkään joka talvi, mutta silloin, kun Italiassa on lunta. Haluankin tulla Suomeen, koska teillä on enemmän lunta.

Useat MotoGP-kuljettajat käyvät harjoittelemassa Suomessa jääradalla talvikauden aikana. Rossilla on kuitenkin selvä syy, miksi hän ottaa mieluummin alleen auton kuin moottoripyörän.

– Jäärata-ajo moottoripyörällä olisi todennäköisesti liian kylmää minulle, joten ajaisin mieluummin autolla, italialainen naurahtaa.

Rossin tiimikaverille Maveric Vinalesille Suomi on sen sijaan tuttu maa, sillä vuoden 2013 Moto3-luokan maailmanmestari on käynyt ajamassa entisen managerinsa Aki Ajon kutsumana jäällä ja nimenomaan moottoripyörällä.

– Suomi on tosi mukava maa ja toivottavasti myös KymiRing on mukava rata ajaa. Olen ollut aika paljon talvisin siellä, joten tulen mielelläni Suomeen myös, kun isännöitte MotoGP-kilpailua. Tykkään mennä uusin kisapaikkoihin ja uusille radoille, Vinales toteaa.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi