Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Mäkihypyn maajoukkue vahvistui pääsponsorilla ja Kojonkoskella - "Tällaisia summia on saatu viimeksi vanhoina hyvinä aikoina"

Uuden päätukijan yhteistyösopimuksen avulla saatavilla rahoilla voidaan jatkaa muun muassa hyppypukujen kehittämistä. Norjan mäkihypyn uuteen kukoistukseen nostanut Mika Kojonkoski siirtyy myös mäkihyppymaajoukkueen valmennukseen.

Mäkimaajoukkueen uusi päävalmentaja Lauri Hakola kapusi Lahden betoniin. Kuva: Sami Lettojärvi

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala pääsi kertomaan torstaina Lahdessa pitkästä aikaa hyviä uutisia suomalaisesta mäkihypystä.

Mäkimaajoukkue on saanut uuden pääsponsorin ja Mika Kojonkoski toimii tulevaisuudessa mäkihypyn ja yhdistetyn valmentajien tukena sekä sparraajana.

Uusi päätukija on Modeo, kotimainen toimisto- ja designkalusteiden maahantuoja ja jälleenmyyjä.

Kulmala ei paljastanut muotoa 2+2 olevan yhteistyösopimuksen arvoa, mutta sanoi sen olevan erittäin merkittävä.

– Suomalaisessa mäkihypyssä tällaisia summia, mitä tässä sopimuksesta vuosittain tulee, on saatu viimeksi vanhoina hyvinä aikoina.

Rahassa suomalainen mäkihyppy ei silti edelleenkään kieri.

– Käytännössä tämä tarkoitta sitä, että pystymme takaamaan mäkihypylle samanlaisen budjetin kuin viime kaudella olympialaisiin valmistauduttaessa.

Kulmala uskoo myös, että tuesta on apua hyppypukujen kehittämisessä.

– Siinä päästiin Andy Mitterin aikana lähemmäs kansainvälistä kärkeä. Huolenaihe oli, että sitä kehitystyötä ei pystytä jatkamaan. Nyt pystytään.

Sopimus pienentää myös hyppääjien omavastuita. Suomalainen mäkihyppy on tätä nykyä sillä tasolla, että maan kärkikin joutuu urheilemisestaan maksamaan.

– Omavastuut pystytään taklaamaan maltilliselle tasolle.

Hyppääjän omavastuuosuus jää Kulmalan mukaan korkeintaan muutaman tuhanteen euroon kaudessa.

Lahdessa aloittaa uusi valmentaja

Uudella pääsponsorilla ja Mika Kojonkosken palkkaamisella ei Hiihtoliiton toiminnanjohtajan mukaan ole mitään tekemistä keskenään.

– Rahat eivät mene Mikan taskuun, Kulmala naurahti.

Kojonkosken palkkauksesta vastaavat Suomen Hiihtoliitto, Olympiakomitea, Vuokatin urheiluopisto ja Vuokatti-Rukan urheiluakatemia.

Norjalaisen mäkihypyn uuden nousun Midaksena tunnettu Kojonkoski lopettaa työnsä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana kesäkuun lopussa ja siirtyy mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkueiden osa-aikaiseksi sparraajaksi.

Kojonkosken lisäksi mäkihypyn ja yhdistetyn valmennustiimiä on vahvistettu NOV-palkatuilla valmentajilla (nuorten olympiavalmentaja). Yhdistettyyn on nimetty Jarkko Saapunki, päävastuualueenaan A-maajoukkueen mäkivalmennus, Antti Kuisma nuorten maajoukkuevalmentajaksi sekä Vuokattiin nuorten ja yläkouluryhmien valmentajaksi Jouni Kaitainen.

Mäkihypyn valmentajana Kuopiossa jatkaa Kai Kovaljeff ja Lahdessa aloittaa nuori lahtelainen Ossi-Pekka Valta. Kovaljeff ja Valta vastaavat mäkihypyn haastajaryhmän valmennuksesta.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi