Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Liikkuvasta lapsesta tulee liikkuva aikuinen - lahtelaiset palloiluseurat ojentavat auttavan kätensä lapsiperheille

Tästä on puhuttu iät ja ajat. Ei ole väliä, mistä kaupungista tai mistä seuroista on kyse. Harrastusten hinnat ovat jatkuvassa nousussa. Nuorten olisi kuitenkin hyvä harrastaa monipuolisesti, mutta perheiden rahat eivät tunnu millään riittävän edes yhden lajin kustannuksiin.

Kuulostaa varmasti monen perheen isän tai äidin korvaan kovinkin tutulta, eikö vain?

Pitkälti edellä mainittujen seikkojen vuoksi kolme lahtelaista palloiluseuraa tuli maanantaina esiin täysin uudella pilottihankkeella.

Hanke kulkee nimikkeellä PIHA – matalan kynnyksen liikuntaa. Pääpiirteittäin kysymys on siitä, että 4–7-vuotiaille lapsille tarjotaan mahdollisuus harrastaa ohjatusti monia lajeja mahdollisimman edullisesti. Hankkeessa ovat aluksi mukana FC Kuusysi, JuniorPelicans ja Pelicans SB.

Seurat ovat sopineet yhdessä tulevan talvikauden kausimaksujen puolittamisesta pelaajalle, joka osallistuu useampaan kuin yhteen lajiin. Aikataulut on sovittu lajien kesken niin, että osallistuminen kaikkiin lajeihin on mahdollista saman viikon aikana.

"Konkretiaa pöytään"

Lahtelaisten urheiluseurojen yhteistyö on saanut viime aikoina lisää tuulta purjeisiin. Tilanne ei ole pitkään aikaan ollut yhtä valoisa kuin nyt. Ennen yhteistyökuviot olivat vain hentoa sananhelinää, mutta nyt kaupunkilaisille on tarjota konkretiaa.

– Tämä on puhdas kädenojennus lahtelaisille lapsiperheille. Nyt on oiva tilaisuus kokeilla useita lajeja niin, ettei se tule jäämään ainakaan rahasta kiinni, FC Kuusysin urheilutoimenjohtaja Harri Kampman korostaa.

JuniorPelicansin toiminnanjohtaja Ari Suomalainen pitää päänavausta todella merkittävänä.

– Onhan tässä palavereissa istuttu ja asiaa mietitty. On hieno fiilis, kun pystymme tuomaan nyt konkretiaa pöytään. Se, että tällaista toimintaa voi viedä viikkotasolle ja valita kaksi tai jopa kolme lajia yhden hinnalla, on ehdottoman kova juttu. Toimikoon tämä alkusysäyksenä jollekin vielä suuremmalle. Nyt aloitamme nuoresta päästä.

Pelicans SB:n toiminnanjohtaja Jari Koskinen on erittäin tyytyväinen ajatukseen. Koskinen epäilee, ettei mitään vastaavaa ole tehty muualla Suomessa.

– Siihen en ainakaan usko, että yhteistä lukujärjestystä olisi ollut koskaan ennen. Täytyy toki myös muistaa, että tämä on salibandyllekin iso mahdollisuus. Pelkkänä muistuksena on sanottava, että ilmoittautuminen avautuu sitten vasta elokuun alussa.

Kalenteriin tilaa myös muulle elämälle

Nykyisten lasten into harrastaa ja liikkua omalla ajalla on vähentynyt dramaattisesti. Ari Suomalainen toivookin, että siihen tulisi PIHA-hankkeen myötä muutos.

– Yksi ajatus on sellainen, että harjoituksissa lapset saisivat uusia ideoita ja malleja, joita he pystyisivät sitten vaikka pihapeleissä toistamaan.

Joka tapauksessa on selvää, että tällaiselle toiminnalle on varmasti tilausta.

– Isoimmat mietinnän paikat meillä oli siinä, että miten lapsilla olisi mahdollisuus harrastaa useita lajeja ilman aikatauluongelmia. Nyt meillä on yhteinen viikkokalenteri plus sopiva hinta. Se mahdollistaa jo paljon. Pitää vain muistaa jättää kalenterista tilaa myös muulle elämälle. Sekin on erittäin tärkeää, Kampman muistuttaa.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi