Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Vieraspaikkakuntalaiset ylistivät maauimalaa – "Todella poikkeuksellinen paikka"

Jos uintien seuraamiseen pääseekin kyllästymään, maisemat vievät mukanaan, totesi Rollo-uinteihin perheineen saapunut vantaalainen Joni Vänttinen.

Maauimala ja Rollo-uintien järjestelyt keräsivät vuolaita kiitoksia vieraspaikkakuntalaisilta. Kuva: Mirja Hussain

Yleensä ihmiset eivät osaa arvostaa oman kaupunkinsa hyviä puolia riittävästi. Haukkuja ja negatiivista palautetta on helppo antaa, kun ei edes haluta nähdä metsää puilta.

Lukuisat ihmiset viettivät aurinkoista ja lämpöistä sunnuntaista kesäpäivää maauimalassa. Eri puolilta Suomea Lahteen saapuneet uinti-ihmiset eivät samanmoiseen negaan juuttuneet. Kisavieraat kehuivat kilpaa mäkimontun maisemia ja maauimalan tarjoamia mahdollisuuksia. Pitkin kisa-aluetta kävellessä ei montaa hapanta naamaa näkynyt. Ikään katsomatta oli helppo aistia se, kuinka hyvin porukka mäkitornien juurella viihtyi.

Oulusta Rollo-uinteihin saapunut Seppäsen perhe nautti ilmiselvästi tapahtuman annista.

Oululaiset Piia (toinen vas.), Sara ja Juha Seppänen eivät pysyneet vauhdissa, kun Saran kaveri Linnea Krüger (oik.) riensi kiireesti takaisin kohti allasta. Kuva: Mirja Hussain

– Saavuimme torstaina ja olemme yöpyneet hotellissa. Otimme koko paketin, johon sisältyivät ruuat plus kaikki muu. Järjestelyt ovat toimineet mainiosti. Mikäs täällä on kaunista kesäpäivää viettäessä, auringon kanssa kilpaa hymyillyt Juha Seppänen sanoi.

Perheen isä seurasi vierestä, kun hänen vaimonsa Piia hassutteli yhdessä tyttärensä Saran ja hänen kaverinsa Linnea Krügerin kanssa. Hauskat yhteiset hetket uintien välissä ovat koko tapahtuman ydin.

– Rolloissa kohtaa koko uinti-Suomi. Tämä on kaikin puolin loistava tapahtuma, Juha Seppänen korosti.

Samanlaista paikkaa kuin maauimala ei ihan joka pitäjästä löydy. Maisemallisesti maauimala on suorastaan omaa luokkaansa.

– Täällä on tilaa liikkua. Todella poikkeuksellinen paikka. Kahviot ja wc-tilat ovat ihan viimeisen päälle. Nämä ovat itselleni nyt kolmannet Rollo-uinnit, joten pikkuisen löytyy jo perspektiiviä vertailla kisapaikkoja. Lahdesta en löydä mitään valittamista, Seppänen sanoi.

Varma viihtymistakuu

Leila Marjoniemi kävi neuvonpitoa lapsenlapsensa Nella Vänttisen kanssa. Vierellä Joni Vänttinen ja Jussi Ryynänen. Kuva: Mirja Hussain

Vantaalaiset ystävykset Jussi Ryynänen ja Joni Vänttinen paistattelivat päivää rinteessä. Sieltä pystyi hyvin seuraamaan jälkikasvun uintisuorituksia. Leppoisat herrasmiehet olivat viihtyneet Lahdessa hyvin.

– Siistin näköinen paikka. Kaikki on toiminut moitteettomasti. Kisakuulutukset kuuluvat hyvin. Lapsetkin ovat viihtyneet. Nastaa hommaa olla täällä, Jussi Ryynänen sanoi iloisena.

– Kisapaikka on upea. Kun kelikin hellii näin hienosti, niin viihtymistakuu on varma. Ja jos uinteja ei jaksa ihan koko aikaa katsoa, niin nämä maisemat vievät mukanaan, Joni Vänttinen komppasi omasta aurinkotuolistaan.

Tulostaulun oikuttelu oli pieni murhe

Leppoisaan uintiviikonloppuun kuului myös kilpailuja. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Uimaseuran puheenjohtaja Juri Haverinen toimi Rollo-uintien virallisena valokuvaajana. Omien kiireidensä lisäksi Haverinen oli ehtinyt jutella kisavieraiden kanssa.

– Moni on kiitellyt sujuvista järjestelyistä. Maauimala on ainutlaatuinen paikka kilpailla. Lahtelaiset ovat tottuneet tähän, mutta ulkopaikkakuntalaisille tämä saattaa olla unohtumaton elämys – ja sitä se on osalle myös ollut, Haverinen painotti.

Järjestävä seura aikoo kuunnella palautteen herkällä korvalla.

– Totta kai. Muun muassa tulostaulun kanssa on ollut pieniä ongelmia. Tulosten seuraaminen on ollut kuulemma vähän vaikeaa. Näihin asioihin pitää ilman muuta reagoida, koska haluamme jatkossa järjestää vastaavanlaisia tapahtumia.

Lahdesta en löydä mitään valittamista. Oululainen Juha Seppänen

Minkälaisia tunteita kameran linssin läpi on ilmennyt?

– Olen napsinut reippaasti yli 4 000 valokuvaa. Jos niiden perusteella pitäisi jotenkin kuvata Rollojen tunnelmaa niin sanoisin, että iloinen, positiivinen, hyvähenkinen ja kannustava. Tämä on uintiperheen vuoden suurin tapahtuma.

Rollo-uintien projektipäällikkö Satu Jämsä suitsutti vapaaehtoisten suurta sydäntä.

– Meillä on ollut niin älyttömän hieno porukka tekemässä tätä juttua. Vaikka päivät ovat olleet pitkiä, niin turhaa murinaa ei ole kuulunut. Olen koko remmistä todella ylpeä.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 vk 0 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X