Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Kaikki pitävät Leijonia kirkkaana ennakkosuosikkina, paitsi päävalmentaja Marjamäki – "Sattumien osuuskin tulee olemaan iso"

Lauri Marjamäen mukaan Leijonien pelaajat osaavat olla erittäin kriittisiä omia suorituksiaan kohtaan, joskus melkein liikaakin. Kuva: Martti Kainulainen

Suomi on ennakkosuosikki torstain puolivälierässä Sveitsiä vastaan. Tätä tosiasiaa ei voi väistää, paitsi että voihan sitä, jos niin haluaa.

– En koe, että olemme ennakkosuosikki tuossa pelissä, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi keskiviikon välipäivän mediatilaisuudessaan.

Marjamäki myönsi, että altavastaajan asema on henkisesti helpompi kuin voittajasuosikin, mutta lavensi sitten puheensa yleiselle tasolle eikä koskemaan kuluvaa MM-turnausta.

– Sen tiedän, että ennakkosuosikkina oleminen on tosi vaikeaa. Sain Oulussa (Kärppien päävalmentajana) olla sitä koko ajan. Ei voinut muuta kuin voittaa. Jos ei voita, on pettymys. En kuitenkaan rinnasta sitä tähän.

Marjamäki muistutti, että Leijonat osoitti kovaa kanttia ja läpäisi vaativan testin alkulohkon viimeisessä ottelussa.

– Eilinen (USA-peli) oli hyvä koetinkivi meidän joukkueelle, kun oli kova panos. Olimme huippujoukkue, ja olemme myös huomenna.

Leijonat on kerännyt paljon kehuja rohkeasta pelityylistään. Marjamäki totesi toistuvasti, että joukkueessa vallitsee hyvä "pöhinä". Toisaalta hän muistutti, etteivät tyylipisteet ratkaise.

– On monta eri tapaa voittaa pelejä. Tästä eteenpäin on vain game seveneitä, kerrasta poikki. Yksittäisen pelin voittaminen ja sattumien osuuskin tulee olemaan iso.

Kaikkien aikojen paras Sveitsi?

Jos asetelmaa katsoo vedonlyöntimarkkinan kertoimien perusteella, Leijonien jatkoonmenon todennäköisyys on yli 70 prosenttia.

Marjamäki korosti, että Sveitsillä on huippulaadukas joukkue.

– Sitä puhutaan, että tämä on kautta aikojen kovin Sveitsin joukkue. Se on aika paljon sanottu, kun pelasivat kuitenkin finaalissa 2013.

Sen tiedän, että ennakkosuosikkina oleminen on tosi vaikeaa. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki

Suomen laadusta taas kertoo se, että USA:ta vastaan nähtiin huippuesitys, mutta omasta mielestään Leijonat pystyy vieläkin parempaan.

– Aina kun puretaan peli, pelaajat löytävät parannettavaa ja ovat tosi kriittisiä meidän pelaamista ja omaa pelaamistaan kohtaan, mikä on hyvän joukkueen merkki, Marjamäki sanoi.

– Välillä valmentajakin ajattelee, että ei noin kriittinen tarvitse olla, mutta se kertoo vain välittämisestä. Joukkue on oikealla tiellä.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi