Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Damjan Shishkovski torjui rangaistuspotkun ja samalla FC Lahdelle pisteen – "Piste vieraista oli lopulta hyvä saavutus"

FC Lahti ja FC Honka tasasivat pisteet Veikkausliigan ottelussa Espoossa sunnuntaina. Kuva: Mikko Stig

FC Lahti vieraili kolmen vuoden tauon jälkeen Tapiolan urheilupuiston nurmella, joka oli vuodenaikaan nähden hyväkuntoinen. Veikkausliigaan palanneella FC Hongalla oli pelin loppuminuuteilla rangaistuspilkulta mahdollisuus niitata voittomaali.

Maalivahti Damjan Shishkovski kuitenkin torjui Youness Rahimin heikohkon yrityksen. Se tiesi maalitonta pistejakoa, jota voi pelitilanteiden perusteella kaiken kaikkiaan pitää oikeutettuna lopputuloksena.

Shishkovski osoitti jo ensimmäisen puoliajan lopulla olevansa kelpo torjuja. Hongan Alex Tchuimeni-Nimely pääsi nokitusten Shishkovskin kanssa. Shishkovski torjui, ja Tchuimeni-Nimely laukoi jatkotilanteesta tolppaan.

Korkeakunnas: "Piste vieraista oli lopulta hyvä saavutus"

FC Lahti oli liigan avauskierroksella voittanut toisen tulokkaan, Turun Palloseuran, kotonaan 3–2, Honka oli saalistanut tasapelipisteen Kuopion Palloseuran vieraana. Varsinkin kotikentällä Hongan peli tulee perustumaan pallonhallintaan.

Siitä saatiin näyttöä heti ottelun alussa. Runsaan kymmenen minuutin jälkeen lahtelaisetkin saivat pelinrakenteluaan parempaan kuosiin.

– Ensimmäiset ja viimeiset kymmenen minuuttia olivat meiltä heikompia jaksoja, siinä välissä peli oli ihan ok, totesi FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

– Ei ollut tarkoituskaan lähteä Hongan kanssa pallonhallintakilpailuun. Tekopaikoista saimme pidettyä vastustajan paremmin pois kuin avauspelissä. Piste vieraista oli lopulta hyvä saavutus, etenkin Hongan saaman rangaistuspotkun huomioon ottaen, Korkeakunnas kiteytti.

FC Lahden kannattajat pitivät ääntä Tapiolassa. Yhteensä ottelua seurasi paikan päällä 2 100 katsojaa. Kuva: Mikko Stig

Paananen korvasi Gelan

Espoolaiset ovat pelanneet kolme edellistä kautta alemmilla sarjatasoilla. Kaudella 2014 seurojen liigakohtaamiset menivät tasan: kumpikin voitti kotonaan ja lisäksi Tapiolassa pelattiin kerran tasan. Nyt jatkettiin Tapiolassa siis tasapelilinjalla. FC Lahdelle ei ensimmäisellä puoliajalla maalipaikkoja siunaantunut.

Kun toista kolmevarttista oli pelattu kymmenisen minuuttia, vetäisi Aleksi Paananen komean mutta tuloksettoman triplan: ensin hän järkytti Honka-vahti Timothy Murrayn mielenrauhaa maanuoliaisella, sitten vain piirun verran yläriman alle suuntautuneella laukauksella. Melko pian sen jälkeen Paananen latasi vielä pallon tolppaan.

– Siinä meillä oli hyvä jakso. Pääsimme paineistamaan ylhäällä ja sitä kautta hyviin vastahyökkäyksiin, sanoi Paananen, jolle aukesi paikka avauskokoonpanosta vasta alkulämmittelyssä, kun Xhevdet Gela ei ollutkaan pelikykyinen.

– Kaikkeen pitää varautua ja olla koko ajan valmis pelaamaan, Paananen totesi.

Hän myönsi, että oman joukkueen peli oli alussa hieman sekavaa.

– Jouduimme juoksemaan perässä. Pelin edetessä löysimme oikean, Honkaa vastaan tepsivän puolustusmuodon.

Hongan valmentaja: "Tasuriin voi olla tyytyväinen"

Honka sai rankkarinsa, kun Nemanja Obradovic kaadettiin. Erotuomari Jari Järvisen ratkaisua ei ole isommin moittiminen. Hongan päävalmentaja Vesa Vasara laskeskeli omillansa olleen pilkun lisäksi pari tekopaikkaa enemmän kuin vastustajalla.

– Viimeistä vaihetta lukuun ottamatta pystyimme toteuttamaan pelisuunnitelmaamme. Mutta tässä oli nousijajoukkue vastaan Euroopan kentilläkin pelaava FC Lahti. Tasuriin voi olla tyytyväinen, vaikka voittoa haettiin. Jatkossa on parannettava, jotta niitä voittojakin tulisi, Vasara tuumi.

Veikkausliiga

FC Honka–FC Lahti 0–0

Ei maaleja.

Erotuomari: Jari Järvinen.

Yleisöä: 2 100.

FC Honka: Timothy Murray, Robert Ivanov, Jonas Levänen, Jatuli Laevuo, Tommi Saarinen, Borjas Martin Gonzalez (64. Antti Mäkijärvi), Youness Rahimi, Joel Perovuo, Konsta Rasimus, Kasperi Liikonen (70. Nemanja Obradovic), Alex Tchuimeni-Nimely (77. Masar Ömer).

FC Lahti: Damjan Shishkovski, Mikko Hauhia, Artjom Vjatkin (v), Igor Jovanovic, Kalle Taimi, Hassan Sesay, Artjom Dmitrijev, Aleksi Paananen (84. Santeri Hostikka), Pave Osipov (79. Teemu Jäntti), Henri Anier (90. Loorents Hertsi), Stenio Garcia Dutra.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi