Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahden Ampumaseuralla 100-vuotisjuhlat: Tokion olympiapaikoista ammutaan ensi vuonna Hälvälässä

Pari viikkoa sitten Satu Mäkelä-Nummela ja Vesa Törnroos voittivat uuden olympialajin, trapin parikilpailun, maailmancupin osakilpailun Meksikossa. Kuva: Juha Peurala

Ensi vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävä Lahden Ampumaseura isännöi merkkipäivänsä kunniaksi haulikkolajien maailmancupin kisoja Hollolan Hälvälässä 11.–22. elokuuta 2019. Kisojen arvoa nostaa se, että Hälvälässä ammutaan maapaikoista Tokion vuoden 2020 kesäolympialaisiin.

Hälvälässä on jaossa Tokioon kahdeksan maapaikkaa eli kaksi jokaisessa henkilökohtaisessa kilpailussa (miesten ja naisten skeet sekä miesten ja naisten trap).

Lahden maailmancupiin Hollolaan odotetaan noin viittäsataa ampujaa noin 80 maasta. Edellisen kerran maailmancup järjestettiin Hälvälässä vuonna 1995 ja vuonna 2002 Hälvälässä ammuttiin MM-mitaleista, kun Lahti isännöi kaikkien lajin MM-kilpailuja.

Suomen ampumaurheiluliitto päätti hakea ensi vuoden maailmancupin kilpailua, koska vuosi 2019 on LAS:n tavoin myös liiton 100-vuotisjuhlavuosi.

Ensimmäiset paikat jakoon ensi syksynä

Tokion kisoihin pääsee yhteensä 360 ampumaurheilijaa, kun vielä Rion kisoissa miesten ja naisten yhteismäärä oli 390.

Maapaikkoja jaetaan kansainvälisissä kilsoissa yhteensä 300. Uusia parikilpailupaikkoja on jaossa 12 ja isäntämaa Japani saa kisoihin yhteensä kaksitoista paikkaa eli yhden henkilökohtaista lajia kohden. Villejä kortteja on jaossa 24 ja maailman rankingtilaston perusteella jaetaan kaksitoista paikkaa. Kaikki paikat menevät tasan miesten ja naisten kesken.

Yksi maa voi saada kisoihin korkeintaan 30 maapaikkaa ja henkilökohtaisissa lajeissa voi olla enintään kaksi saman maan urheilijaa.

Ensimmäiset maapaikat ovat jaossa Etelä-Korean Changwonissa ensi syksynä 31.8.–14.9. järjestettävissä Kansainvälisen ampumaurheiluliiton ISSF:n kaikkien lajien MM-kisoissa. Jaossa on neljä paikkaa jokaisessa henkilökohtaisessa lajissa ja parikisoista maapaikan saa kaksi parasta.

Olympiamaapaikkoja jaetaan kaikissa ensi vuoden maailmancupeissa.

Jo aiemmin ISSF myönsi Euroopalle 52 maapaikkaa. Karsintakilpailut ovat Eurooppa kisat 2019, EM-kilpailut 25/50 metrin lajeissa sekä haulikossa 2019, ilma-aseiden EM-kilpailut 2020 sekä Euroopan olympiakarsinnat haulikossa sekä kiväärissä ja pistoolissa 2020.

Tokion olympialaiset järjestetään 24.7.–9.8.2020.

Ampumaurheilu

Tokion olympialajit

Miehet:

Kivääri: 10m ilmakivääri, 50m pienoiskivääri 3x40 ls.

Pistooli: 10m ilmapistooli, 25m pistooli.

Haulikko: skeet, trap.

Naiset:

Kivääri: 10m ilmakivääri, 50m pienoiskivääri 3x40 ls.

Pistooli: 10m ilmapistooli, 25m urheilupistooli.

Haulikko: skeet, trap.

Parikilpailut:

Kivääri: 10m ilmakiväärin parikilpailu.

Pistooli: 10m ilmapistoolin parikilpailu.

Haulikko: trapin parikilpailu.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi