Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahtelaisnyrkkeilijä tavoittelee WBO-liiton titteliä Isku Areenalla toukokuussa: "Voitan mestaruuden tai lopetan urani"

Lahtelaisnyrkkeilijä Sami Enbom kamppailee WBO-liiton EM-tittelistä toukokuussa Isku Areenalla. "Joko voitan mestaruuden tai lopetan urani", Enbom linjaa. Kuva: Katja Luoma

Lahtelainen nyrkkeilijä Sami Enbom kohtaa 26. toukokuuta Lahden Isku Areenassa järjestettävässä ammattilaisnyrkkeilyillassa unkarilaisen Tamas Lodin. Panoksena ottelussa on WBO-liiton Euroopan mestaruus.

Mestaruusottelussa on WBO-liiton EM-vyön lisäksi panoksena paikka MM-haastajalistalla.

– Tämä on minulle elämäni tilaisuus, ja samalla unelmieni täyttymys päästä ottelemaan kotikaupungissani, Enbom kertoo tapahtumajärjestäjä Loud'n Live Promotionin tiedotteessa.

30-vuotias Enbom on Lahden Kalevan kasvatti. Enbom voitti amatöörinä otellessaan muun muassa 91-kiloisten SM- ja PM-kultaa. Ammattilaisena hän on otellut vuodesta 2012 saakka. Ammattilaisuransa 18:sta ottelusta hän on voittanut 17.

Enbomin mukaan toukokuinen vastus on ulottuva ja voimakaslyöntinen vastustaja. 28-vuotias Lodi on voittanut ammattilaisurallaan 18 ottelua, joista 15 tyrmäyksellä. Lodi on ollut suomalaisnyrkkeilijöille aiemmin urallaan hankala vastus, sillä sekä Juho Haapoja että Janne Forsman ovat hävinneet Lodille tyrmäyksellä.

– Tiedän, että tämä on minulle ison panoksen ottelu. Lodin tavoin myös minä aion olla toukokuussa elämäni kunnossa. Tähtään siihen, että minusta tulee ensimmäinen suomalainen, joka tyrmää Lodin ja saan nostaa mestaruusvyötä kotiyleisön edessä. Joko voitan mestaruuden tai lopetan urani, Enbom sanoo.

Katsojatavoite 2 000–3 000

Ammattilaisillan muut nyrkkeilijät julkistetaan maalis-huhtikuussa, kertoo tapahtuman otteluparien suunnittelija Markus Lammi. Hänen mukaansa pääottelun lisäksi Lahdessa nähdään 5–6 muuta ottelua.

Lammin mukaan järjestäjät odottavat Isku Areenalle 2 000–3 000 katsojaa.

– Se on tällä hetkellä suomalaisessa ammattilaisnyrkkeilyssä hurja tavoite, mutta uskomme, että Lahdessa riittää kiinnostusta tällaiseen tapahtumaan. Lahdessa ei ole yli vuosikymmeneen ollut ammattilaisnyrkkeilyiltaa, eikä koskaan niin kovatasoista kuin nyt on tulossa, Lammi sanoo.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi