Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Ence hakee urheiluosaamista Pelicansilta, Pelicans globaalia näkyvyyttä

Elektroninen urheilu ja jääkiekko paiskasivat kättä. Pelicans sai tapahtumajärjestelyn osaamista käyttöönsä. Ence hakee valmennuksesta täydennystä omaan työkalupakkiinsa.

Pelicans julkaisi maanantain uuden aluevaltauksensa. Jääkiekkoseura aloitti yhteistyön elektronisen urheilun suomalaisen kärkinimen Ence eSportin kanssa. Ence on e-urheilun menestynein suomalaisorganisaatio, joka tekee paluun kuningaslajiksi nimettyyn Counter Strikeen. Samalla, kun Pelicans ja Ence ilmoittivat yhteistyöstään, julkaisi Ence myös sopimuksen Suomen tunnetuimman ammattilaisen, Aleksi "allu" Jallin kanssa.

– Allulla on yli 100 000 seuraajaa twitterissä. Pelicansilla on hyvä kattavuus Lahden seudulla, mutta me tuomme heille globaalin kattavuuden mukaan, sanoo Encen toimitusjohtaja Petri Hämmälä.

Pelicans on hakemassa yhteistyöllä uusia mahdollisuuksia e-urheilusta. Encellä on sosiaalisessa mediassa 460 000 seuraajaa ja suomalaisorganisaation tavoite on menestyä myös jatkossa kansainvälisessä kilpailussa.

– Tämä on meidän yhteistyökumppaneille uusi väylä näkyä. Ence on ensimmäinen suomalainen e-urheilu organisaatio, joka tähtää kansainväliseen menestykseen. Heidän ansiosta me voimme saada uudenlaisia kumppanuuksia, jotka haluavat näkyä maailmalla, Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu sanoo.

Kun Pelicans hakee yhteistyöltä uusia mahdollisuuksia kaukalon ulkopuolelle, haluaa Ence lahtelaisseuralta tukea urheilutoimintaansa. Hämmälä muistuttaa, ettei e-urheilun ja perinteisen urheilun erot ole niin suuria kuin ajatellaan. Valmennuksessa Ence luottaa perinteisen puolen toimijan osaamiseen.

– Valmennuksessa, oli sitten kyse psyykkisestä tai fyysisestä, valmennetaan aina ihmistä. Siinä ei ole väliä mikä laji taustalla. Me saamme tällä yhteistyöllä katsottua, että meidän pelaajillamme on elämänhallinta kunnossa. Tällainen palvelu on puuttunut Suomessa, Hämmälä sanoo.

Miten yhteistyö näkyy Pelicansin toiminnassa?

– Jääkiekko on meidän ydinjuttu, suutari pysyy lestissään. Tämä ei vie mitään meidän resursseja pois kiekkotoiminnalta, mutta se tuo ressursseja kiekkotoimintaan, Kolu sanoo.

Pelicans on pyrkinyt jo pitkään laajentamaan toimintaansa ja yhteisöään monilla eri tavoille. Hämmälä uskoo, että he pystyvät tuomaan Pelicansilla lisäarvoa.

– Tapahtuma- ja lajiturnausosaamista saamme tuotua nyt Lahden seudulle. Pystymme tekemään pientä ja isoa. Esimerkiksi voimme tuoda ottelutapahtumien yhteyteen nuorille aktivointia, Hämmälä kertoo esimerkin.

Esa Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi