Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

"Pitkälle taas tultiin ampumaan huono kisatulos" – Mäkelä-Nummela kymmenes maailmancupin avauksessa

Sat Mäkelä-Nummela ei ollut tyytyväinen maailmancupin avaukseensa. Kuva: Mirja Hussain

Mopsi Veromaa sijoittui naisten trapissa neljänneksi, kun vuoden ensimmäinen ampumaurheilun maailmancup jatkui Meksikon Guadalajarassa maanantain ja tiistain välisenä Suomen aikaa. Satu Mäkelä-Nummela oli kymmenes ja Marika Salmi 11:s. Vesa Törnroos on miesten trapissa toisena ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen.

Veromaa ampui hienosti ja oli peruskilpailun kuudenneksi paras ennätyksellään 116. Veromaa sijoittui vuosi sitten Intian maailmancupin avauksessa kolmanneksi.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavat Satu Mäkelä-Nummela ja Marika Salmi jäivät finaalirajasta muutaman kiekon päähän, kun he rikkoivat 114 (23+22+25+23+21) ja 113 (22+24+21+24+22) kiekkoa.

– Pitkälle taas tultiin ampumaan huono kisatulos, Mäkelä-Nummela harmitteli. Hän ampui helmikuussa Dohassa tuloksen 118.

Harjoitukset pitivät Mäkelä-Nummelan mukaan vielä hyvää tuulta ilmassa, mutta viimeinen sarja vei loputkin "pullon pohjalta":

– Aika tasapaksu kisa jälleen, hajuton ja mauton. Olosuhteet tekemiseen olivat hyvät kelien ja ratojen puolesta. Riesana oli jälleen perinteinen reissuflunssa, joka harmittaa todella paljon, Salmi puolestaan summasi kisapäivänsä.

Maanantaina alkaneessa miesten trapissa (50/125) Suomea edustavat Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys) ja Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura) sekä mqs-ampujana Mirka Kyyrönen (Sibbo Skyttegille).

Törnroos on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen toisena, kun hän teki tuloksen 49 (24+25). Kärjessä on saman tuloksen tehnyt Yhdysvaltain Mick Wertz. Törnroosin ja Wertzin lisäksi seitsemän muutakin miestä rikkoi 49 kiekkoa.

Laakson tulos 48 (24+24) oikeuttaa tasaisessa kilpailussa 11. sijaan.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi