Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Mäkelä-Nummela viidentenä vuoden ensimmäisessä ampumaurheilun maailmancupissa

Satu Mäkelä-Nummela edustaa Orimattilan Seudun Urheiluampujia. Kuva: Mirja Hussain

Vuoden ensimmäinen ampumaurheilun maailmancup alkoi Meksikon Guadalajarassa suomalaisittain erittäin mielenkiintoisesti, sillä Mopsi Veromaa on naisten trapissa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen toisena. Orimattilan Seudun Urheiluampujien Satu Mäkelä-Nummela on kiekon päässä viidentenä, ja saman seuran Marika Salmi jatkaa toiseen päivään 15. sijalta.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden ensimmäinen maailmancup järjestetään 1.-12. maaliskuuta Meksikon Guadalajarassa. Siellä kilpaillaan kivääri-, pistooli- ja haulikkolajeissa.

Guadalajaran maailmancupiin osallistuu runsaat 400 urheiluampujaa, jotka edustavat 50 maata. Cupiin osallistuu yksitoista suomalaista, jotka ovat kaikki haulikkoampujia.

Maailmancupin ensimmäinen suomalaislaji eli naisten trap alkoi sunnuntaina. Vuodenvaihteessa voimaan astuneiden uusien kansainvälisten sääntöjen mukaan naiset ampuvat saman määrän kiekkoja kuin miehet eli 125. Guadalajarassa ammuttiin ensimmäisenä päivänä 75 kiekkoa.

Naisten trap on erittäin tasainen, sillä neljä naista teki ensimmäisenä päivänä tuloksen 71. Sibbo Skyttegillen Mopsi Veromaa on yksi heistä. Hänen sarjansa olivat 24+23+24, ja hän jatkaa kilpailua toiselta sijalta. Yhdysvaltain Ashley Carroll on kärjessä (24+23+24), ja kolmantena on viime vuoden tyttöjen maailmanmestari, Italian Maria Lucia Palmitessa.

Satu Mäkelä-Nummela ja Marika Salmi tekivät tulokset 70 (23+22+25) ja 67 (22+24+21). Naisten trapin viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaali ammutaan maanantaina, jolloin alkaa miesten trap. Suomea edustavat Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys) ja Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura) sekä mqs-ampujana Mirka Kyyrönen (Sibbo Skyttegille).

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi