Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahti Basketball nousi pitkältä takamatkalta voittoon

LaBa oli Jyväskylässä tappiolla avausjakson jälkeen 16 pisteellä. Joukkue nousi niukkaan voittoon taktisten muutostensa ansiosta.

Henry Pwono pussitti Lahti Basketballin voittokorin viime hetkellä. Kuva: Juha Peurala

Lahti Basketball ihmetteli 20 minuuttia Jyväskylä Basketball Academyn taktisia kuvioita. Puoliajan jälkeen pukukopista juoksi sisuuntunut lahtelaisjoukkue, joka nousi liki 20 pisteen takamatkalta upeasti kuudenteen peräkkäiseen voittoon miesten A-divisioonassa. Kamppailu ratkesi trillerimäisesti vasta lopussa. Loppulukemat merkittiin 77-75 (32-48).

Sarjassa kahdeksantena majaileva JBA yllätti LaBan alussa housut nilkoissa. Jyväskyläläiset tekivät asiat hyvin, kun taas lahtelaiset sortuivat lähinnä ihmettelyyn.

- Arvelin etukäteen, että pelistä tulee erittäin vaikea, ja niinhän siitä lopulta myös tuli. JBA on kova ja erinomaisesti valmennettu joukkue. Kaverit eivät olleet alussa valmiita pelaamaan, Lahti Basketballin päävalmentaja Mike Oppland sanoi.

Lahtelaisvieraat osoittivat kuitenkin toisella puoliajalla sen, miksi se kuuluu sarjan kärkipäähän. LaBa runnoi väkisin peliin mukaan. Pelaajien asenne miellytti Opplandia.

- Toisen puoliajan taistelu oli hienoa seurattavaa. Joukkue osoitti sitkeyttä, mikä on loistava merkki, kun kausi lähenee tärkeimpiä hetkiä.

"Puskimme ihan turhaan"

LaBa teki toiselle puoliajalle muutaman taktisen muutoksen. Tärkein muutos koski palloscreenien puolustamista.

- Vastustaja sai omalla puolustuksellaan pysäytettyä meidän pallon liikkeemme lähes tyystin. Puskimme ihan turhaan ja heitimme palloa seinille. Omat muutokset tauon jälkeen toimivat hyvin. Saimme paljon stoppeja puolustuksessa ja pääsimme juoksemaan helppoja koreja. Lopussa laitoimme tärkeät heitot sisään, LaBan kapteeni Sami Ikävalko (13/3) sanoi.

- Tällaiset tiukat kamppailut kulminoituvat yleensä siihen, kumpi pelaa ratkaisuhetket viisaammin ja paremmin. Nyt näkyi se, että meillä oli alla viisi peräkkäistä voittoa. Uskoimme mahdollisuuksiimme loppuun asti. Kun nousee vierasottelussa liki 20 pisteen takamatkalta voittoon, niin se on aina kova suoritus. Voimme olla tyytyväisiä siihen, Ikävalko jatkoi.

LaBan tehot jakautuivat tasaisesti. Henry Pwono (16/10) pelasi omalla tasollaan. Tukea tuli muun muassa Devin Martinilta (18/10), Ville Karvoselta (11/2) ja Ali Aholalta (1/6/7 syöttöä), joka keskittyi pisteiden teon sijaan pelinrakenteluun.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi