Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Kommentti: Ensikertalaisilla ei näytä olevan hätää jääkiekon MM-järjestelyissä - Lahtikin voisi ottaa mallia tanskalaisista

Herningin Jyske Bank Boxen on jääkiekon tulevan kevään MM-kisoissa toinen päänäyttämöistä. Monikäyttöisessä hallissa on järjestetty jo muun muassa uinnin, käsipallon ja lentopallon arvokilpailuja. Kuva: Tomi Hänninen

Jos MM-jääkiekon tanskalaisisännät panostavat ja valmistautuvat kisajärjestelyihin yhtä huolellisesti kuin pienen suomalaisen toimittajajoukon isännöintiin, jääkiekkoväellä ei pidä olla pienintäkään huolta siitä, suoriutuuko ensikertalaismaa MM-järjestelyistään kunnialla.

Tarjolla ei ollut jättimäistä medianäkyvyyttä, mutta järjestäjät osasivat ottaa siitä maksimit irti. Kisamaskotin tuominen paikalle oli markkinoinnin peruskauraa, sillä vilkuttava ankka näyttää lehtikuvissa kivemmalta kuin nosturikoneet tyhjällä areenalla. Helikopterikyyti hallilta keskustaan oli jo todellista vaivannäköä.

Faktat puhuvat ammattitaitoisen osaamisen puolesta. Voi kuulostaa epäilyttävältä, ettei Jyske Bank Boxenissa ole pelattu vielä yhtään jääkiekko-ottelua. Jos areena on kuitenkin muovautunut menestyksekkäästi aivan erilaisten lajien - kuten käsipallon ja uinnin - arvokilpailujen järjestämiseen sekä isännöinyt Bruce Springsteenin ja Lady Gagan kaltaisten musiikin maailmantähtien konsertteja, parin viikon jääkiekkoturnaus pitäisi olla helppo nakki.

Erikoista kyllä, enemmän epäilyttävät toisen kisakapungin Kööpenhaminan kyvyt. Marginaalilaji jääkiekko ei saa miljoonakaupungin väeltä samanlaista huomiota kuin pienessä Herningissä, jossa lajilla on ennestään verrattain vahvat perinteet.

Yritän välttää epäreilua vertailua viime talven MM-hiihtoihin, koska Lahden surkea hotellitilanne ei ole kisajärjestäjien vika, eikä Lahdessa voi keskellä talvea järjestää sellaista festivaalia kuin toukokuussa Tanskassa.

Kaupungin matkailuviranomaisille voin kuitenkin suositella matkaamista herningiläisten kollegoidensa vieraaksi. Sieltä voisi löytyä ideoita vaikkapa Lahdessa viime päivinä puhuttaneeseen hiihtoharrastajaturismin elvyttämiseen.

Herning rankattiin viime vuonna Tanskan bisnesystävällisimmäksi kaupungiksi. Jos jotakin ei ole aiemmin tehty, Herningissä kokeillaan eikä voivotella.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi