Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahden terävä alku ei riittänyt Espoota vastaan

Vielä viime kaudella Lahtea edustanut Emma Wood kuritti vanhaa seuraansa kolmella maalilla ja yhdellä syötöllä. Kuva: Juha Peurala

Lahti Ringeten paluu SM-sarjan joulutauolta sujui lopulta mollivoittoisesti. Espoon Kiekkoseura haki pisteet Launeelta 11-2 (1-1, 4-1, 1-0, 5-0).

Tehokkaimmin emäntiä kuritti MM-kisoissa maailman eliittiin noussut hyökkääjä Maija Väyrynen, joka ohitti Lahden maalia vahtineen Tiina Tenhusen viisi kertaa. Espoolaisten kakkostykki oli viime kaudella Lahden nutussa pelannut Emma Wood, joka osui kolmesti.

Lahti aloitti ottelun pirteästi ja vieraiden maajoukkuevahti Meini Kärnällä riitti hommia.

- Eka erä oli meiltä loistava. Rytmitettiin hienosti peliä. Saatiin hyviä riistoja ja onnistuttiin hakemaan uusia hyökkäysaikoja. Oltiin parempia pelin jokaisella osa-alueella, paitsi maalinteossa. Hyviä paikkoja oli paljon, mutta viimeistely jäi taas uupumaan, Lahden päävalmentaja Jonna Aitta-aho näki.

Harju nosti Lahden johtoon

Maalinteon aloitti seitsemännellä minuutilla Espoo, kun Väyrynen siirsi rinkulan Riikka Sjögrenin esityöstä verkon perille. Kotijoukkue ei siitä kuitenkaan lannistunut, ja nuori hyökkääjä Aliisa Tupasela kuittasi miltei välittömästi. Hän seurasi hyvin Tanja Ahosen laukauksen ja viimeisteli terävästi.

Toisen erän alussa Lahti kävi johdossa kapteeni Amanda Harjun osumalla, mutta sen jälkeen joukkue otti kaksi peräkkäistä jäähyä, jotka molemmat kostautuivat.

Ensin Minna Ojapalo siirsi renkaan ohi Tenhusen ja sen jälkeen oli Woodin vuoro onnistua. Erän lopulla Espoo iski vielä kahdesti, ja pitkälle tauolle mentiin tilanteessa 2-5.

Rytmi katosi

Kun Väyrynen heilautti verkkoa heti kohta tauon jälkeen, oli emäntien eväät syöty.

- Meidän pelin rytmi hajosi. Se näkyi kaikessa. Syöttäminen ja vastaanotto oli vaikeaa. Haut eivät onnistuneet ja liike katosi, Aitta-aho sanoi.

Osansa saattoi olla silläkin, että Espoo onnistui ottelun edetessä nostamaan tasoaan napsulla tai parilla.

- Ei meillä ollut sen jälkeen jakoa, kun saivat ison vaihteen silmään. Jyräsivät meidän yli laajalla rintamalla.

Espoo on päässyt viime kierroksilla hyvään lyöntiin ja on vahvin ehdokas viemään viimeisen pudotuspelipaikan.

Lahti jatkaa kahdeksan joukkueen sarjassa seitsemäntenä. Putoamisviiva ja pahnanpohjimmainen Naantali on jäänyt kuuden pisteen päähän.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi