Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Vetokoiria treenataan yhtä tarkasti kuin huippujuoksijoita - katso video mönkijätreeneistä

Orimattilalaiset Susanna ja Erkki Bürkland ovat menestyneet maailmalla siperianhuskyjen valjakkokisoissa. Viimeksi MM-kisoista palattiin kolmen mitalin kera. Menestys ei tule sattumalta, vaan koiria treenataan tarkasti kuin huippu-urheilijoita. Koirien valmennus muistuttaa huippujuoksijoiden harjoittelua.

Koskaan lenkille ei lähdetä huvikseen, vaan jokaisella harjoituksella on tarkoituksensa. Kolme neljä kertaa viikossa koirat valjastetaan mönkijän eteen ja muulloin huolehditaan palauttavasta harjoittelusta.

- Voimatreeni on hidasta vauhtia, ehkä 14 kilometrin tuntivauhtia, silloin mennään pidempi matka. Vauhtitreeni voi olla kolmeakymppiä, ja intervallitreenissä mennään esimerkiksi 200-300 metriä kovaa ja välissä palautellaan, kertoo kevään ja syksyn sulan maan kisoissa kisakuskina toimiva Erkki Bürkland.

- Meillä kaikki koirat juoksevat kaikilla paikoilla, kuka milloinkin oikealla ja vasemmalla, edessä ja takana, jatkaa valmennuksesta päävastuussa oleva ja talven kisojen kuski Susanna Bürkland.

Katso video Susanna Bürklandin ja kuuden koiran mönkijätreeneistä.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X