Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

"Olen puhunut meidän omasta Ryder cupista" - Kortteliliiga rantautumassa uusille viheriöille

Lahden Kortteliliiga on ottamassa ohjelmaansa perinteisen, mutta omaa historiaansa ajatellen ehkä hieman yllättävän urheilumuodon - golfin. Kortteliliigan juuret ovat syvällä joukkueurheilussa. Liigan toiminnanjohtaja Jake Ropponen liputtaisi myös golfissa joukkueiden puolesta.

Kortteliliigan toiminta on laajenemassa golfiin. Lahden Golf ja Kortteliliiga ovat suunnitelleet Kortteliliigan omaa kilpailu ensi kesänä Takkulan Kisälli-kentällä. Kuva: Juha Hölttä

Kunnioitettavaa 50 vuoden ikää lähestyvä Lahden Kortteliliiga kurottaa jälleen kohti uutta lajia. Tällä kertaa Kortteliliiga on ottamassa ohjelmaansa perinteisen, mutta omaa historiaansa ajatellen ehkä hieman yllättävän urheilumuodon - golfin.

- Kysyntää on ollut, vaikka golfia jäsenemme pystyvät pelaamaan ilman Kortteliliigaakin, sanoo Lahden Kortteliliigan toiminnanjohtaja Jake Ropponen.

Toteuttamiskumppani löytyy Takkulasta. Lahden Golf on ottamassa kortteliliigalaiset kentilleen.

- Semmoisia suunnitelmia on viritelty. Uskon, että tämä on hyvä juttu. Tiedämme, että Kortteliliigassa on yli 4000 urheilusta innostunutta. Varmaan jokunen heistä golfistakin innostuu, Lahden Golfin toiminnanjohtaja Tommi Nikunen sanoo.

Olen puhunut leikillisesti meidän omasta Ryder cupista. Toiminnanjohtaja Jake Ropponen

Suunnitelmissa on järjestää ensi kesänä Kortteliliigan mestaruuskilpailut Takkulassa. Kilpailumuoto on vielä avoin, mutta todennäköisin vaihtoehto on pistebogey. Nikusen mukaan kortteliliigalaisia on hyvä tuoda lajiin Takkulassa sijaitsevan Kisälli-kentän avulla.

- Tämä on yksi tapa auttaa lahtelaisia ymmärtämään, että golf on joka miehen harrastus, Nikunen sanoo.

Kisälli-kentälle pääsemiseen ei tarvitse greencardia, jos pelaavassa ryhmässä jollain on sellainen. Nikusen mukaan kortteliliigalaisille olisi tarkoitus järjestää Kisälli-kentän ajokorttikoulutusta.

- Se on muutaman tunnin juttu, joka antaa mahdollisuuden pelata Kisälli-kentällä ilman kaveria, Nikunen selvittää.

Joukkuekilpailuna tulevaisuudessa?

Kortteliliigan juuret ovat syvällä joukkueurheilussa. Ropponen liputtaisi myös golfissa joukkueiden puolesta.

- Joukkuekisa voisi olla pitkässä juoksussa meille hyvä juttu. Olen puhunut leikillisesti meidän omasta Ryder cupista. Eikös sellainen kisa ole, Ropponen heittää.

Ryder cup on joka toinen vuosi järjestettävä Euroopan ja USA:n golfammattilaisten välinen joukkuekilpailu. Naisten vastaava on nimeltään Solheim cup.

Nikunen pitää joukkuekilpailua hyvinkin mahdollisena tulevaisuudessa. Ensin on kuitenkin tunnusteltava maaperää henkilökohtaisella kilpailulla.

- Jos innostusta löytyy molemmin puolin, voisimme järjestää jonkinlaisella joukkuekilpailumuodolla Kortteliliiga-sarjan. Kortteliliigahengessä voisi lyödä oman porukan kasaan. Ryder cup on tietysti hyvä vaihtoehto, ja siitä voi tehdä variaatioita, Nikunen sanoo.

Koska tarkoitus on pitää osallistumiskynnys mahdollisimman matalana. Siksi Nikunen korostaa, että mahdollisen Kortteliliiga-sarjan järjestelmä pitää olla yksinkertainen.

Ropponen uskoo, että Kortteliliigan kautta golf voisi saada uusia pelaajia.

- Aloittelevia uusia pelaajia saamme varmasti mukaan. Kortteliliigassa on monessa lajissa käynyt niin, että kaveriporukka on toiminut hyvänä pehmentäjänä uuteen lajiin osallistumiseen.

Ropponen huomasi itse, kuinka innostuneita omat jäsenet olivat. Ensimmäisen neuvottelun jälkeen toiminnanjohtaja tapasi pihalla heti omia miehiään.

- Neljä ensimmäistä vastaantulijaa oli kortteliliigalaisia. Kaikkien reaktio oli, ai pelataanko. Yes!

Esa Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi